nieuws

Heerhugowaard doet groter beroep op ontwikkelaars

bouwbreed

Voor de realisatie van een woonwijk met ruim 2000 woningen wil de gemeente Heerhugowaard vooraf meer overleg voeren met projectontwikkelaars. Weliswaar staan de grote lijnen vast evenals de aantallen woningen in de verschillende prijsklassen, maar over bijvoorbeeld de ontsluiting kan door overleg tot een andere invulling worden gekomen.

Gemeente Heerhugowaard voert momenteel besprekingen met vier projectontwikkelaars, die elk een deel van de wijk Zuidwijk-Huygenhoek willen realiseren. Tot nu toe bepaalde de gemeente de inrichting van de wijk in een stedebouwkundig plan grotendeels zelf, waarbij de speelruimte voor poontwikkelaars minimaal is.

Het is zeker niet zo dat poontwikkelaars de wijk naar eigen inzicht ke inrichten. “Ze krijgen in een vroeg stadium een zekere inspraak”, aldus de gemeentewoordvoerder.

Vervolgens wordt contractueel vastgelegd wat de bedrijven gaan doen.

De gemeente wil met een klein aantal grotere ontwikkelaars aan de slag wil. “Een plan voor dertig woningen past niet in die nieuwe aanpak”, meent de woordvoerder. De wijk uitbesteden aan een poontwikkelaar wil de gemeente ook niet; met het oog op concurrentie en diversiteit moeten dat er meerdere zijn.

Reageer op dit artikel