nieuws

Valkenswaard bouwt cultureel centrum

bouwbreed Premium

Medio 1996 wordt in Valkenswaard begonnen met de bouw van een sociaal-cultureel centrum met 450 zitplaatsen. Het complex zal verrijzen tegenover het recent opgeleverde nieuwe gemeentehuis. Met de realisatie van het door de Eindhovense architect Ton van Aken ontworpen bouwplan is f. 17,5 miljoen gemoeid.

De nieuwbouw maakt deel uit van de bebouwing op het terrein van de voormalige Hofnar Sigarenfabriek, waarvan alleen nog het kantoor overeind is gebleven. Dat en een deel van het voormalige gemeentehuis worden gesloopt voor de bouw van twee blokken met totaal 72 koopappartementen.

Een blok met 36 appartementen wordt binnenkort opgeleverd. De bouw wordt in opdracht van Ned Poontwikkelaar BV uit Mierlo uitgevoerd door Ned Produktiestroom.

Reageer op dit artikel