nieuws

Polynorm bouwt fabriek op eigen terrein

bouwbreed

Hoogovens en Polynorm (kunststoffen voor bouw- en auto-industrie) gaan gezamenlijk 20 miljoen gulden investeren in de bouw van een nieuwe fabriek voor de produktie van uit koudgewalste staalplaat samengestelde onderdelen (Tailor Made Blanks) voor de auto-industrie. De fabriek, die zal komen te staan op het terrein van Polynorm in Bunschoten, biedt in eerste instantie werk aan ongeveer 25 medewerkers.

De nieuwe joint venture, Automotive Tailored Blanks (ATB), zal zich richten op toonaangevende bedrijven in de Westeuropese automobielindustrie. Per jaar wil ATB 800.000 onderdelen produceren.

De beide partners signaleren dat de auto-industrie zich in toenemende mate concentreert op haar kernactiviteiten. Daardoor worden in toenemende mate onderdelen van staalplaat ingekocht. Uit koudgewalste staalplaten samengestelde onderdelen, toepasbaar in onder andere wielkasten, vloerdelen, stijlen en binnendelen, maken het mogelijk lichtere en goedkopere carrosserieen te bouwen, aldus ATB.

Reageer op dit artikel