nieuws

Regiopoen: Vrouwen willen werk in de bouw

bouwbreed

Onder vrouwen bestaat veel belangstelling voor werk in de bouwnijverheid. Het regiopo in Twente ‘Vrouwen in de Bouw’ trok veel meer belangstellenden dan verwacht. Dit blijkt uit het jaarverslag 1993 van het Hoofdbedrijfschap Ambachten, dat onlangs verscheen. In Twente en Den Haag zijn regiopoen voor vrouwen in de bouw opgezet. Via het Twentse po zijn veertien vrouwen aan een baan geholpen.

Over het Haagse po, dat later begon, zijn nog geen gegevens bekend.

Ook een werkgelegenheidspo voor allochtone jongeren was een succes. Het werd opgezet door het Arbeidsbureau Zaandam, terwijl de Stichting Beroepsopleidingen Dakbedekkingsbranche (SBD) zorgde voor de uitvoering van het voortraject en de begeleiding van de leerlingen.

Elf cursisten hebben de opleiding afgerond en hebben inmiddels een baan gevonden. Binnenkort wordt een vergelijkbaar po opgezet.

Reageer op dit artikel