nieuws

Haren betrekt burgers bij renovatie

bouwbreed

De gemeente Haren wil via een zogenaamd ‘komplan-debat’ burgers laten meepraten over de aanstaande renovatie van het centrum van de gemeente, waar nieuwe winkels, woningen, sociaal-culturele voorzieningen en verkeer/parkeeroplossingen zijn gepland. Drie projectontwikkelaars werken inmiddels aan een ontwerp.

Initiatiefnemer achter het komplan-debat is de Werkgroep ‘2Duizend’, een adviesbureau uit Amersfoort. Eind december wordt een speciale huis-aan-huis-krant verspreid met informatie over de plannen. Van 3 januari tot 5 februari ke de inwoners door een tentoonstelling nader kennis nemen van de inzendingen van de projectontwikkelaars.

Het komplan-debat vindt plaats op 5 februari. Dan ke de burgers hun mening geven over de plannen. Een panel van vijftien Harense burgers, die een stoomcursus centrumplannen hebben ondergaan, voelen de planologen bovendien nader aan de tand. Het verslag van het debat zal aan de gemeenteraad worden aangeboden die dat in zijn besluitvorming meeneemt.

Reageer op dit artikel