nieuws

Slaapdoos voor daklozen

bouwbreed

De Rotterdamse woningstichting Onze Woning heeft speciaal voor de dak- en thuislozen een kartonnen slaapdoos ontwikkeld.

De doos kan overdag als klein pakketje gewoon onder de arm worden meegenomen, ’s avonds wordt hij uitgevouwen en dient dan als droog onderkomen voor de nacht. Volgens directeur G. Theunis van Onze Woning is het idee voor de doos ontstaan doordat er bij lange na niet voldoende opvang is voor het zwervend deel van de Rotterdamse bevolking, ongeveer 3000 mensen. Zij slapen of in slechte omstandigheden in illegale pensions of op straat, of vinden opvang in een van de daartoe ingerichte centra. “De doos is geen oplossing van het probleem, maakt dat hoogstens manifest” , aldus Theunis.

De doos is niet na een nacht op, maar kan vele keren gebruikt worden.

Ook als het regent, blijft het binnen droog. Het karton is zo geprepareerd dat ook optrekkend vocht geen problemen hoeft te geven. In slaapstand is er volgens Theunis voldoende ruimte om de benen te strekken. De distributie komt in handen van het Leger des Heils. Onze Woning overlegt nog of de slaapdoos ook buiten Rotterdam voor daklozen ter beschikking komt. Volgende week wordt de slaapdoos officieel gepresenteerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels