nieuws

MGM heeft plannen voor bioscoopcomplex Groningen

bouwbreed

MGM Nederland, voorheen de Cannon Group Nederland BV, wil een groot bioscoopcomplex bouwen aan het Zuiderdiep in de stad Groningen. Het gaat om een complex van tien zalen met een totale capaciteit van 1920 stoelen. Het streven is om volgend jaar mei met de bouw te beginnen.

De bioscoop wordt gebouwd op een parkeergarage die als basis diende voor een nooit gerealiseerd vier-sterrenhotel.

De grootste zaal van de nieuwe bioscoop zal plaats bieden aan ruim 600 bezoekers. De klein ste zaal krijgt circa honderd stoelen.

Het po wordt ontwikkeld door Paraadt Vastgoed BV uit Deventer. De huisarchitect van MGM Nederland, Architectenbureau G.J. van Delft BV uit Bloemendaal, zal de theatertechnische zaken in het ontwerp voor zijn rekening nemen. Metabouw tekent voor de uitvoering. Een vergelijkbaar bioscoopcomplex staat op stapel in het centrum van Maastricht. Voor Rotterdam heeft MGM Nederland een superbioscoop in gedachten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels