bouwbericht

Trudo Toren Eindhoven: wonen in een verticaal bos

bouwbreed 2804

Trudo Toren Eindhoven: wonen in een verticaal bos
Eindhoven bouwt ruim 4000 woningen

Eindhoven krijgt een verticaal bos in de vorm een woontoren. De zeventig meter hoge woontoren is geïnspireerd op Bosco Verticale in Milaan, ontworpen door de Italiaanse architect Stefano Boeri. Deze architect, die vergelijkbare gebouwen ontwierp in onder meer Zwitserland en China, tekende ook voor dit spectaculaire project in Eindhoven.

Wonen

Bouwen woontoren 'Trudo Toren' met 125 sociale huurappartementen voor starters / 350 m2 kantoorruimte aan de Philitelaan op Strijp-S.

EINDHOVEN | Uitvoering | € 10.000.000 - € 50.000.000

De Trudo Toren verrijst aan de Philitelaan op Strijk-S, het voormalige bedrijventerrein van Philips. Opdrachtgever van het project is de Eindhovense woningcorporatie Sint Trudo. Bouwbedrijf Stam + De Koning uit Eindhoven is aangetrokken als hoofdaannemer.

De groene woontoren telt 19 verdiepingen en bestaat uit 125 sociale huurwoningen, bedoeld voor starters. Het gaat volgens een woordvoerder van de woningcorporatie om compacte en comfortabele lofts van vijftig vierkante meter en 3,5 meter hoog. Elke loft krijgt een balkon en twee grote groenbakken. In die bakken komen bij elkaar 125 volwassen bomen en 5200 struiken en planten (klimmers en hangers). De bomen zijn tot 6,5 meter hoog. Zo ontstaat een bos dat zich in de hoogte uitstrekt. Aan de voet van dit verticale bos komt een gemeenschappelijke tuin met een oppervlakte van 350 vierkante meter. Op de begane grond van de woontoren komen publiektrekkende functies, zoals retail en horeca. Op de eerste verdieping komen bergingen voor bewoners en kantoorruimte. Parkeren kan in het nabijgelegen Veemgebouw.

Stedelijke bebossing verbetert het leefmilieu in de stad, aldus architect Stafano Boeri. Het wordt volgens hem wereldwijd het eerste verticale bos in de sociale woningbouw. ,,Het wordt een aantrekkelijke woonomgeving voor mensen met een bescheiden inkomen. En een unieke bijdrage aan het beantwoorden van de grote klimaatuitdagingen in onze samenleving.’’  DuPré Groenprojecten uit Helmond en kwekerij Van den Berk uit Sint-Oedenroede worden nauw bij dit project betrokken.

Het is de bedoeling dit voorjaar te starten met de bouw van de Trudo Toren. Als alles volgens planning verloopt, kan de woontoren in de zomer van 2019 in gebruik worden genomen.


Plaats: Eindhoven
Opdrachtgever: Sint Trudo
Ramingsgroep: 10 miljoen euro
Nummer: 506790


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel