bouwbericht

Duizend woningen op voormalige NPD-strook Utrecht

bouwbreed 4948

Duizend woningen op voormalige NPD-strook Utrecht

Op de locatie van de voormalige Nederlandse Pakketdienst (NPD) in de Utrechtse wijk Overvecht verrijzen circa duizend woningen. Het plan aan de Brailledreef voorziet in drie woongebouwen met 334 appartementen en een woontoren voor 629 studenten. Van Vliet Sloopwerken uit Gorinchem begint deze maand met de sloopwerkzaamheden van de loodsen op het met hekken afgesloten terrein. In de gebouwen zit een kleine hoeveelheid asbesthoudend materiaal, aldus de gemeente. Er wordt machinaal en trillingsvrij gesloopt, om overlast te voorkomen. De sloop neemt circa zes maanden in beslag. Als alles volgens plan verloopt, wordt dit najaar begonnen met de bouw.

Gezondheidszorg

Bouwen 350 appartementen op vml. NPD-terrein waaronder 230 huurappartementen, verdeeld in 112 appartementen t.b.v. senioren / 94 levensloopbestendige appartementen / 3 groepswoningen met 24 units / horeca / kantoren verdeeld over 3 gebouwen in het plan 'DeBuurt' aan de Bisschop Tulpijndreef / Jonkvrouw Sanderijndreef / Olivierdreef / Prins Lanseloetdreef / Reinoutdreef. In het middelste gebouw, een ontwerp van NL Architects, bevindt zich de Superplint (t.b.v. ondernemers / bedrijfsruimtes). De twee buitenste gebouwen zijn ontworpen door Paul de Ruiter Architects. De sloop van de loodsen is uitgevoerd door van Vliet Sloopwerken uit Gorinchem.

UTRECHT | Uitvoering | € 10.000.000 - € 50.000.000

Ontwikkelaar AM bouwt de drie woongebouwen. Het middelste gebouw is ontworpen door NL Architects; de twee buitenste gebouwen zijn ontworpen door Paul de Ruiter Architects. Elk woongebouw krijgt een groene binnentuin. De woningen zijn met name bedoeld voor starters en senioren. Het gaat om huur- en koopwoningen. Eyecatcher is de Superplint, in het middelste gebouw. Deze Superplint is een hoge hal die voor verschillende evenementen gebruikt gaat worden, zoals een Overvechts food festival, basketbalwedstijden en een lokale braderie. Aan de kant van het water komt horeca. LINT Landscape Interventions heeft een ontwerp gemaakt voor de openbare ruimte, gericht op ontmoeting en waarin het nabijgelegen winkelcentrum Overvecht wordt verbonden met de nieuwe centrumfuncties en de ecologische zone langs het water.

Het studentencomplex met 629 woningen gaat ‘Op Dreef’ heten. Van Wijnen is de projectontwikkelaar. Het gaat om 491 zelfstandige appartementen van circa 22 vierkante meter met eigen douche, keuken en 108 units die zijn gegroepeerd in woongroepen (zes per groep). Verder komen er tien grotere studio’s van 55 vierkante meter en twintig woningen speciaal bedoeld voor mindervalide studenten. In het complex komt een aantal collectieve voorzieningen, zoals gezamenlijke woonkamers, een filmzaal, een bibliotheek, een wasbar, een fitnessruimte en een verdiepte fietsenberging. Opvallend zijn de collectieve daktuinen op elke verdieping. Verder is ruimte gereserveerd voor een collectieve binnenplaats, inclusief bootcamp-track. Het is de bedoeling dat eind 2018 kan worden gestart met de bouw van het complex. Wethouder Kees Geldof is content met het project: ,,Omdat er veel vraag is naar studentenwoningen in Utrecht, is dit een belangrijke ontwikkeling. Maar ook qua uitstraling en kwaliteit is dit een bijzonder project. Het gaat er mooi uitzien.’’ Het complex krijgt energie-opwekkende gevels en daken en stadsverwarming met warmte- en koude opslag.


Plaats: Utrecht
Opdrachtgever: Gemeente Utrecht
Ramingsgroep: 30 miljoen euro
Nummer: 506774


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel