bouwbericht

Nieuwegein krijgt, net als New York, eigen ‘strijkijzergebouw’

bouwbreed 467

Nieuwegein krijgt, net als New York, eigen ‘strijkijzergebouw’

Onder het mom van ‘hypermodern wonen in een sfeer van industrieel erfgoed’ wordt momenteel gebouwd aan appartementencomplex Van Nieuwenhuizen in Nieuwegein. Het ontwerp van dit gebouw is geïnspireerd op het beroemde strijkijzergebouw in New York.

Wonen

Bouwen appartementencomplex 'Meentwal' met 96 appartementen (variërend van 75 m2 tot 150 m2) / aanleggen 100 parkeerplaatsen aan de Meentwal. Duurzaam project vanwege zonnepanelen. Installateurs bekend bij aannemer.

NIEUWEGEIN | Uitvoering | € 10.000.000 - € 50.000.000

Het complex aan de Meentwal bestaat uit 96 appartementen, waarvan 90 met een middeldure huur. De appartementen variëren in oppervlakte tussen de 75 en 150 vierkante meter en beschikken over een eigen buitenruimte, berging en parkeerplaats. Aan de binnenzijde van het gebouw komen twee ‘groene’ trappenhuizen. Onder het complex komen 41 parkeerplaatsen. Ook de aangrenzende bestaande openbare parkeergelegenheid krijgt een update. Het complex wordt aangesloten op de stadsverwarming en krijgt ruim 350 zonnepanelen op het dak.

Lunee Vastgoed uit Amstelveen is de ontwikkelaar van dit project. Plegt-Vos uit Vleuten is aangetrokken als aannemer. Hans Been Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. De architect heeft zich laten inspireren door ‘Flatiron building’ in de Amerikaanse miljoenenstad. Het complex verrijst vlak bij de oude zeepfabriek. Op de kopse kanten van het V-vormige gebouw wordt de relatie met industrieel erfgoed goed zichtbaar, met mozaïeken van een scheepskraan en het fabrieksgebouw.

Het perceel aan de Meentwal heeft jarenlang braak gelegen. Een oorspronkelijk plan uit de jaren negentig, om er een kantoor te realiseren, is niet van de grond gekomen.

De projectlocatie ligt aan de rand van het gebied Merwestein, rondom het centrum van Nieuwegein aan het Merwedekanaal. Merwestein had een zeer groot aantal functies, waarvan wonen slechts een beperkt onderdeel van uitmaakte; het zwaartepunt lag vooral op kantoorfunctie. Afgelopen jaren hebben vijf kantoorgebouwen in dit gebied echter een woonfunctie gekregen. Wethouder Gadella noemt het complex ‘een verrijking voor de buurt’. ,,De appartementen liggen op een markante plek: aan het Merwedekanaal, met de voorzieningen van de binnenstad op loopafstand.’’ De wijk ontwikkelt zich volgens de wethouder van een wijk met leegstaand en braakliggend terrein naar een volwaardig woongebied.

Het beton voor de laatste dekvloer is onlangs gestort. Als alles volgens planning verloopt, is het appartementencomplex medio 2018 klaar.


Plaats: Nieuwegein
Opdrachtgever: Lunee Vastgoed
Ramingsgroep: 10 miljoen euro
Nummer: 307284


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel