bouwbericht

Nieuw Stadsplein Capelle voelt aan als ‘huiskamer met veel groen’

bouwbreed 1396

Nieuw Stadsplein Capelle voelt aan als ‘huiskamer met veel groen’

Capelle aan den IJssel krijgt een vernieuwd Stadsplein. Hoe dat nieuwe plein er precies uit komt te zien, is echter nog niet bekend. ,,Een ding is zeker: het wordt een gezellig plein dat aanvoelt als een huiskamer’’, zegt Robin van Gaal, projectleider Stadsontwikkeling bij de gemeente Capelle aan den IJssel.

Grond-, Weg-, en Waterbouw en energie

Herinrichten stadsplein.

CAPELLE AAN DEN IJSSEL | Ontwerp | € 500.000 - € 1.000.000

Bewoners is gevraagd hoe de herinrichting van het Stadsplein er uit moet komen te zien. Het blijkt dat ze vooral behoefte hebben aan meer groen en water. Buro Sant & Co heeft vervolgens twee ontwerpen gemaakt die op zaterdag 23 september aan de inwoners van Capelle worden gepresenteerd. Van Gaal: ,,Bewoners kunnen straks onder meer met virtual reality-brillen over het huidige plein lopen en een goede indruk krijgen van hoe het zou kunnen worden. In oktober wordt een definitief besluit genomen: model A of model B. In beide gevallen is in elk geval veel ruimte voor groen en water. En het bijzondere is dat we de bewoners echt zelf laten kiezen.’’

Grauw en ongezellig

Het huidige plein is grauw en ongezellig, beaamt Van Gaal. Over het plein ligt bijvoorbeeld een verhoogd metrospoor, bovendien doet het pand van de Rabobank het plein teniet, aldus Van Gaal. Het pand van de Rabobank wordt gesloopt en door uitbreiding van winkelcentrum De Koperwiek wordt de metrobaan straks aan het zicht onttrokken.

Krap

Er komen meer winkels, maar ook meer horecagelegenheden mét terras. Bovendien gaat RET het metrostation vernieuwen. Verder krijgt het plein nieuwe bestrating en straatmeubilair. Het nieuwe plein wordt iets smaller, maar ook langer, aldus Van Gaal. ,,We willen het tegenover gelegen Amnestyplein nadrukkelijk bij het Stadsplein betrekken. Dat kan heel goed wanneer het pand van de Rabobank is verdwenen. Sommige inwoners zijn bang dat het vernieuwde plein heel krap wordt. Wanneer je echter vertelt dat het Stadsplein na de herinrichting ongeveer dezelfde afmetingen heeft als de Grote Markt in Delft, dan vinden Capellenaren het juist weer goed klinken.’’

Het is de bedoeling dat het vernieuwde Stadsplein vlak voor de opening van het terrasseizoen van 2019 in gebruik wordt genomen.


Plaats: Capelle aan den IJssel
Opdrachtgever: Gemeente Capelle aan den IJssel
Ramingsgroep: circa 1.5 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel