bouwbericht

Hoerenpanden Utrecht in de verkoop

bouwbreed 553

Hoerenpanden Utrecht in de verkoop

De gemeente Utrecht heeft dertien voormalige prostitutiepanden aan de Hardebollenstraat in Utrecht in de verkoop gezet. De Hardebollenstraat ligt in het historische centrum van de Domstad. Het straatje is vijftig meter lang en ligt tussen de Breedstraat en de Voorstraat. De gemeente wil er graag een levendige straat van maken, onder de voorwaarde dat er voldoende draagvlak is bij omwonenden en ondernemers in de directe omgeving.

Het bestemmingsplan staat verschillende bestemmingen toe: detailhandel, wonen, zakelijke dienstverlening, maatschappelijke voorzieningen, ateliers en cultuur. Er mogen maximaal vier horeca-vestigingen in komen (daghoreca en restaurant).

Vier clusters

De nieuwe eigenaar (of eigenaren) hebben zich te houden aan de door de gemeente gestelde, strikte voorwaarden. Zo mogen de panden niet in fases worden opgeknapt. De gemeente heeft de panden in vier clusters in de verkoop gezet. Dat zou betekenen dat er maximaal vier nieuwe eigenaren komen. De gemeente verkoopt echter liefst alles aan één partij. De panden moeten bij elkaar minimaal 4,9 miljoen euro opbrengen. Geïnteresseerden moeten een visiedocument en een bieding bij de gemeente indienen. De uiterste inschrijftermijn in 13 oktober. In december is de definitieve gunning.

162 Werkruimten

In 2013 sloot de gemeente Utrecht de ramen aan de Hardebollenstraat na verdenking van mensenhandel en slecht toezicht. Ook de seksboten aan het Zandpand moesten sluiten. De gemeente werkt nu aan een andere prostitutielocatie: het Nieuwe Zandpad. Het Nieuwe Zandpad komt langs de Einsteindreef in de wijk Overvecht te liggen. In totaal komen hier 162 werkruimten voor raamprostituees. Verder komen hier parkeerplaatsen, kantoren voor de exploitanten en de Huiskamer Aanloop Prostituees. Loop- en fietsroutes worden omgelegd.

Integriteitsbeoordelingen

Twee ondernemers hadden zich aangemeld om het Nieuwe Zandpad te bouwen, maar die zijn allebei afgevallen. De gemeente gaat nu in gesprek met andere bedrijven die het Nieuwe Zandpad helemaal of voor een deel willen bouwen. In november maakt Utrecht bekend wie de opdracht krijgt (of krijgen). Daarna moet er volgens de gemeente nog een heleboel gebeuren: contractbesprekingen, nieuwe integriteitsbeoordelingen (‘Bibob’) en het voorbereiden van de bouw en omgevingsvergunningen. De bouw begint daarom op zijn vroegst eind 2018.


Plaats: Utrecht
Opdrachtgever: Gemeente Utrecht
Ramingsgroep: tussen 2 en 5 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Foto's

Reageer op dit artikel