bouwbericht

Grote opknapbeurt voor Raalter woningen uit jaren zestig

bouwbreed 405

Grote opknapbeurt voor Raalter woningen uit jaren zestig

Ruim honderd woningen in de Raalter wijk Langkamp ondergaan komende maanden een flinke onderhoudsbeurt. Het gaat om 110 huurwoningen die in eigendom zijn van Salland Wonen. Deze woningcorporatie heeft circa 5.500 woningen in bezit in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe (Overijssel).

Wonen

Renoveren 110 woningen door onderhouden daken / buitenschilderwerk / toepassen isolerende maatregelen / plaatsen zonnepanelen in de wijk Langkamp aan de Langkampweg e.o. Duurzaam project vanwege zonnepanelen. Eerste 67 woningen worden eind 2017 opgeleverd. Daarna volgen de overige 43 woningen, deze gaan eerste kwartaal 2018 in uitvoering en worden dan ook opgeleverd.

RAALTE | Uitvoering | € 500.000 - € 1.000.000

De op te knappen woningen liggen aan de Langkampweg, Graaf van Rechterenstraat, Jan van Arkelstraat en Johan van Twickelostraat en zijn gebouwd in de twee helft van de jaren zestig. Mateboer Bouw uit Kampen is aangetrokken als aannemer. Het bouwbedrijf heeft intussen een proefwoning opgeleverd, zodat bewoners met eigen ogen kunnen zien hoe het eindresultaat gaat worden.

Gevelmetselwerk

Enkele woningen zijn in 2015 al een beetje aangepakt, toen een grote storm over Nederland raasde. Bij een aantal huizen in de wijk Langkamp was sprake van schade aan het gevelmetselwerk.

Tijdens dit onderhoud wordt de dakconstructie van de 110 woningen verstevigd. Deze werkzaamheden worden gecombineerd met onder meer voegwerkherstel, isolerende maatregelen, het schilderen van de buitenkant en het plaatsen van zonnepanelen.

Duurzaamheidsmaatregelen

Directeur Marijke Kool van Salland Wonen: ,,Om de bewoners niet twee keer tot last te zijn, combineren we het onderhoud met het treffen van duurzaamheidsmaatregelen. Daarmee geven we én invulling aan ons eigen duurzaamheidsbeleid én het levert bewoners een besparing op de energienota op.’’ Alle woningen krijgen een A-label of beter, aldus Kool. Mateboer is naar verwachting in het voorjaar van 2018 klaar met het opknappen van de laatste woning.

Salland Wonen is ook bezig met het ‘opplussen’ van woongebouw ’t Heem aan de Kuiperstraat. Doel is dat bewoners langer en veiliger zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Naast onderhoud krijgt het gebouw – dat midden in het centrum van Raalte staat – een frisse uitstraling. De entree wordt vernieuwd.


Plaats: Raalte
Opdrachtgever: Salland Wonen
Ramingsgroep: 5.5 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel