bouwbericht

Alle woningen Back2theWoods Zeist krijgen slingerend voetpad

bouwbreed 512

Alle woningen Back2theWoods Zeist krijgen slingerend voetpad

Back2theWoods. Dat is de naam van een nieuw woningbouwproject in Kerckebosch, een bosrijke wijk in Zeist die momenteel een enorme metamorfose ondergaat. Back2theWoods bestaat uit achttien zogenaamde rug-aan-rug woningen, onderverdeeld in rij- en hoekwoningen.

Wonen

Bouwen 18 rug-aan-rugwoningen aan de Kerckeboschlaan. Project 'Back2thewoods' in plan Kerckebosch.

ZEIST | Uitvoering | € 1.000.000 - € 2.000.000

Blauwhoed uit Rotterdam is de ontwikkelaar van dit project, Klunder Architecten uit Rotterdam heeft de woningen ontworpen. Bots Bouwgroep uit Deurne is intussen begonnen met de bouw. Alle achttien woningen zijn intussen verkocht, laat Blauwhoed weten. De huizen hebben een woonoppervlakte van circa tachtig vierkante meter en kosten vanaf 210.000 euro. ‘De woningen zijn voor veel mensen bereikbaar’, aldus Blauwhoed.

Rug aan rug

De grondgebonden woningen zijn rug aan rug gelegen. De begane grond bestaat uit een woonkamer en een open keuken; op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers en een badkamer. Bij het ontwerp heeft Klunder Architecten gekozen voor een moderne vertaling van traditionele architectuur, met moderne kaders van verspringend metselwerk in ingetogen kleuren. Alle woningen worden aan de voorkant ontsloten door een slingerend voetpad. Back2theWoods wordt in november dit jaar opgeleverd.

Galerijflats verdwenen

Kerckebosch ligt aan de oostkant van Zeist en is een bestaande wijk die dringend aan verandering toe is. Het grenst aan villawijk De Hoge Dennen, de Utrechtse Heuvelrug en landgoed Heidestein. Woningcorporatie Seyster Veste en de gemeente Zeist zijn als ruim tien jaar bezig met de vernieuwing van Kerckebosch. Voor de uitvoering van dit project is in 2006 de Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) Kerckebosch opgericht. De bestaande galerijflats verdwijnen of zijn verdwenen, om plaats te maken voor nieuwe woningen. In totaal gaan circa 700 flatwoningen tegen de vlakte. In het vernieuwde Kerckebosch verrijzen uiteindelijk maximaal 1000 woningen. Linda Troost van WOM verwacht dat er zeker nog tot 2020 gebouwd gaat worden.

De wijk bestaat uit zes buurten met woningen die door verschillende architecten zijn ontworpen. Alle buurten worden met elkaar verbonden door heide, park en bos. Het Utrechts Landschap heeft de tussenliggende natuurgebieden voor een symbolisch bedrag van de gemeente overgenomen.


Plaats: Zeist
Opdrachtgever:
Blauwhoed Ramingsgroep: 1.8 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel