bouwbericht

Nieuw mortuarium voor Schiphol

bouwbreed 2069

Nieuw mortuarium voor Schiphol

Schiphol krijgt een nieuw mortuarium. Het huidige mortuarium aan de Havenmeesterweg moet verdwijnen vanwege de uitbreiding van Schiphol. Het nieuwe mortuarium verrijst aan de Jan Plezierweg. In opdracht van Schiphol Real Estate is De Vries en Verburg Bouw uit Stolwijk eind juni begonnen met de bouw.

Bedrijven en logistiek

Bouwen mortuarium Schiphol met bewassingsruimte / publieksruimte / ruime koeling / kistenkamer aan de Slingerweg / Jan Plezierweg. Duurzaam project vanwege toepassen Cradle to Cradle (C2C) principe. Ook wordt er gewerkt aan het behalen van een BREEAM-keurmerk.

SCHIPHOL | Opgeleverd | € 1.000.000 - € 2.000.000

Het nieuwe mortuarium wordt volgens het Cradle to Cradle principe gerealiseerd, zegt projectmanager Martijn Horsman van Schiphol Real Estate. Schiphol Real Estate is eigenaar en verhuurder. ,,Schiphol heeft de ambitie een Zer0 Waste-luchthaven te worden in het jaar 2030’’, aldus Horsman.

Zero Waste

Moen & van Oosten architekten uit Rotterdam heeft het nieuwe mortuarium ontworpen op basis van een Cradle to Cradle road map, opgesteld in samenwerking met EPEA. EPEA Nederland werkt aan de ontwikkeling van Cradle to Cradle oplossingen met bedrijven, overheden en NGO´s en maakt deel uit van een groot internationaal netwerk van leidende bedrijven op gebied van innovatie, Cradle to Cradle en circulaire economie.

‘Zer0 Waste’ houdt in dat afval wordt voorkomen en alle materialen, producten en grondstoffen die vrijkomen zo hoogwaardig als mogelijk worden hergebruikt of gerecycled. Op deze manier wil Schiphol de afhankelijkheid van grondstoffen vermijden. ‘Het mes snijdt aan twee kanten: we gaan verspilling tegen en besparen kosten’. Horsman: ,,Circulair bouwen betekent ook demontabel bouwen. Verder gaan we zoveel mogelijk gezonde materialen gebruiken die Cradle to Cradle gecertificeerd zijn en in materiaalpaspoorten gedocumenteerd.’’ De gevel bestaat uit Accoya Hout, de constructie is van thermisch verzinkt staal. De energie komt van zonnepanelen.

Vrachtloods

Mortuarium Schiphol heeft jarenlange ervaring in het repatriëren van overledenen en werkt nauw samen met partners op Schiphol en in andere landen. Het nieuwe mortuarium – dat volgens het duurzaamheidscertificaat BREEAM Outstanding wordt gebouwd – bestaat onder meer uit een ontvangstruimte met kantoor, een opbaarruimte met bewassingsruimte, een verzorgingsruimte en een koeling. Ook komt er een transit afdeling in het gebouw, waar afhandelaren tijdelijk overledenen kunnen onderbrengen, die anders in een vrachtloods terecht zouden komen.

De oude locatie aan de Havenmeesterweg blijft tot begin november in bedrijf. Als alles volgens planning verloopt, kan het nieuwe mortuarium dan in gebruik worden genomen.


Plaats: Schiphol
Opdrachtgever: Schiphol Real Estate
Ramingsgroep: 1.5 miljoen euro Nummer: 504935


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel