bouwbericht

BPD-locatie Hoevelaken verandert in groen woonpark

bouwbreed 987

BPD-locatie Hoevelaken verandert in groen woonpark

Gebiedsontwikkelaar BPD – onderdeel van Rabo Vastgoed – gaat Hoevelaken na 53 jaar verlaten. Na de verhuizing verrijst op de locatie in Hoevelaken een nieuw woongebied: Woonpark Hoevelaken. Dit woonpark moet de sfeer krijgen van een groen woonlandgoed.

Wonen

Bouwen, na sloop kantoor 'het Witte Gebouw', maximaal ca. 155 woningen / appartementen op locatie 'Het Witte Huis' voormalig pand BPD aan de Westerdorpsstraat. Project 'Woonpark Hoevelaken'. Duurzaam project vanwege zonnepanelen.

HOEVELAKEN | Ontwerp | € 10.000.000 - € 50.000.000

“Na ons vertrek laten wij voor Hoevelaken een prachtig en vooral groen woonpark achter. Het exacte aantal woningen is nog niet bekend, maar er komen circa 160 à 165 huizen. Onze filosofie is in elk geval dat wij iets van waarde willen achterlaten’’, zegt ontwikkelingsmanager Herbert Bosch van BPD. Het BPD-kantoor, ook wel bekend als ‘Het Witte Gebouw’, gaat tegen de vlakte. De parkeergarage onder dit gebouw blijft mogelijk wel intact.

Verbinding met de natuur

Woonpark Hoevelaken bestaat uit een scala aan woningtypen, aldus Bosch. Het gaat om vrijstaande woningen, tweekappers, levensloopbestendige woningen en rijwoningen. Alle tuinen grenzen aan het park. Prijzen zijn nog niet bekend, de eerste schetsen worden binnenkort getoond. Het terrein is nu nog afgesloten, maar wordt straks een plek die toegankelijk is voor iedereen.

Woonpark Hoevelaken (in Engelse landschapsstijl) wordt geschikt gemaakt voor starters, senioren, gezinnen én natuurliefhebbers. Het grenst aan villapark Weldam, Landgoed Hoevelaken en een natuurgebied. Dit natuurgebied is in handen van het Geldersch Landschap. Bosch: ,,Vanaf het allereerste moment hebben wij de samenwerking gezocht met omwonenden en andere betrokken partijen, zoals Het Geldersch Landschap.’’ De toekomstige bewoners beleven volgens Bosch straks dagelijks de verbinding met de natuur.

 

BPD heeft het bureau Luc Bos Stedenbouwkundigen in de arm genomen om het woonpark globaal in te richten. Het resultaat is volgens BPD een ‘state-of-the-art, groen woningbouwplan’. In de eerste plannen zijn vier deelgebieden geschetst. Architect Liesbeth van der Pol van Dok Architecten – voormalig rijksbouwmeester – is ook betrokken bij het project: zij gaat de villa’s ontwerpen. Kok Mulleners van Mulleners+Mulleners gaat eveneens een aantal woningen ontwerpen.

Bosch verwacht dat begin 2018 wordt gestart met de verkoop van de woningen. Vervolgens begint na de zomer van 2018 de sloop van Het Witte Gebouw. De eerste woningen van Woonpark Hoevelaken zijn naar verwachting in 2019 klaar. BPD gaat alle bewoners lid maken van Het Geldersch Landschap, ‘om ze extra bewust te maken van het feit dat ze op een unieke plek komen te wonen’, aldus Bosch.


Plaats: Hoevelaken
Opdrachtgever: BPD
Ramingsgroep: Nog niet bekend


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Foto's

Reageer op dit artikel