bouwbericht

Nieuwe fabriek voor Intergas Verwarming Coevorden

bouwbreed 2100

Nieuwe fabriek voor Intergas Verwarming Coevorden

Een glazen pui van tachtig meter breed en ruim zes meter hoog over de volle lengte van het gebouw: het moet dé blikvanger worden van de nieuwe assemblagefabriek van Intergas Verwarming uit Coevorden, zegt directeur Peter Cool trots. ,,Wij willen als bedrijf transparantie uitstralen, dan is dit dé manier. Niemand werkt bij ons in een donker en afgesloten hokje.’’

Bedrijven en logistiek

Bouwen bedrijfshal met kantoor aan de Europark Allee 2. In het bedrijfsgebouw komen hypermoderne productielijnen / computergestuurde magazijnen / trainings- en bijeenkomstruimten en een auditorium. Acquisitie n.a.v. deze publicatie wordt door Bouwbedrijf Nieuwenhuis niet op prijs gesteld.

COEVORDEN | Opgeleverd | € 5.000.000 - € 10.000.000

Intergas Verwarming ontwikkelt en produceert HR-ketels. Het bedrijf, dat iets meer dan vijftig jaar bestaat, produceert anno 2017 ruim 1100 ketels per dag. De ketels zijn zowel voor de Nederlandse als de buitenlandse markt. Cool: ,,Het bedrijf groeit echter heel hard. We hebben nu al te kampen met fors ruimtegebrek.’’

Regels in twee verschillende landen

Intergas liet in 2011 de huidige fabriek bouwen op het Europark, in 2012 is de fabriek in gebruik genomen. Het gaat om een complex met een kaveloppervlakte van ongeveer 40.000 vierkante meter. Leuk detail: 10.000 vierkante meter van de kavel – en een deel van het fabrieksgebouw – ligt op Duits grondgebied, de rest op Nederlands grondgebied. Dat heeft volgens Cool aardig wat voeten in aarde gehad, omdat hij te maken kreeg met de regelgeving van twee verschillenden landen. Uiteindelijk heeft Duitsland de Nederlandse regelgeving op het gebied van onder meer brandveiligheid en bouwen gerespecteerd. Cool: ,,De huidige fabriek staat er nog niet zo lang, maar het gaat gewoon heel erg snel. We gaan richting de kwart miljoen ketels per jaar.’’

Hypermoderne assemblagehal

Intergas heeft er een perceel van circa acht hectare bij gekocht. Hier wordt zo snel als mogelijk de nieuwe, hypermoderne assemblagehal gebouwd, aldus Cool. ,,Ik hoop dat die hal in januari in gebruik kan worden genomen.’’ Ook worden computergestuurde magazijnen gerealiseerd. Verder komen er faciliteiten voor trainingen en andere bijeenkomsten. Cool: ,,Steeds vaker krijgen we bezoek van grote groepen. Net nog, een hele bus vol met Canadezen. We laten graag zien wat we maken.’’

Cool verwacht dat de nieuwe fabriekshal aan de Europark Allee in mei 2018 helemaal klaar is. Hans Vesseur uit Assen is architect van de nieuwe fabriek, bouwbedrijf Nieuwenhuis uit Rijssen is aangetrokken als aannemer.


Plaats: Coevorden
Opdrachtgever: Intergas Verwarming
Ramingsgroep: 5 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel