bouwbericht

Couwenhoek in Capelle: groen wonen op voormalige voetbalvelden

bouwbreed 311

Couwenhoek in Capelle: groen wonen op voormalige voetbalvelden

Couwenhoek, zo heet de nieuwe woonwijk in Capelle aan den IJssel. Heijmans ontwikkelt hier in totaal 89 woningen, zegt ontwikkelingsmanager Christiaan Cooiman van Heijmans. ,,Dat doen we in zeer nauwe samenwerking met de gemeente’’, benadrukt hij.

Wonen

Bouwen 44 grondgebonden koopwoningen tussen Keerkring / Westerlengte /Couwenhoekseweg. Fase 1 van project 'Couwenhoek'. 35 woningen zijn conceptwoningen. 9 woningen zijn traditionele woningen.

CAPELLE AAN DEN IJSSEL | Opgeleverd | € 5.000.000 - € 10.000.000

Couwenhoek wordt gebouwd op voormalige voetbalvelden. Bedaux de Brouwer Architecten uit Goirle heeft de woningen ontworpen.

Heggen en poorten

De verkoop van de eerste fase – 44 woningen – is enkele maanden geleden van start gegaan. Bijna alle woningen zijn intussen verkocht, aldus Cooiman. ,,Het is de bedoeling dat we in augustus of september beginnen met bouwen.’’ Het wijkje ligt tegen een dijk en is opvallend ruim van opzet, zegt Cooiman. ,,De huizen worden gebouwd op ruime kavels, bovendien wordt het een groene wijk. Verder willen we graag een blijvende, eenduidige uitstraling creëren, daarom worden de heggen en poorten ook door ons aangelegd.’’

Empty nesters

De diversiteit aan woningen is groot: rij- en hoekwoningen, grote en iets minder grote twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en grote en kleine patiowoningen. Cooiman: ,,De patiowoningen zijn vanaf het begin onderdeel van de planvorming, omdat er in Capelle aan de IJssel sterke behoefte aan is. Deze woningen zijn met name geschikt voor de empty nesters, dus mensen bij wie de kinderen het ouderlijk huis hebben verlaten. In een patiowoning kunnen mensen wonen, slapen en koken op de begane grond. Op de eerste verdieping zouden ze een extra slaapkamer of werkkamer kunnen inrichten. Een grote tuin is voor deze mensen minder relevant, terwijl ze straks wel beschikken over een mooie buitenruimte.’’

Hollandse stijl

Capelle aan den IJssel is ooit ontstaan als een dorpje aan de dijk. Dat gegeven vormde voor Bedaux de Brouwer Architecten uitgangspunt voor het ontwerp van Couwenhoek. Er is gekozen voor woningen in Hollandse stijl, met lichtgekleurde bakstenen en donkere daken. De opbouw van de woningen is traditioneel en daarmee herkenbaar, aldus Cooiman.

De ontwikkelingsmanager zegt dat deze zomer wordt begonnen met de verkoop van fase 2, die bestaat uit 45 woningen. ,,Aanvankelijk wilden we daar in 2018 mee beginnen, maar de kans is groot dat we dit najaar al starten. De vraag naar een woning in Capelle aan den IJssel is gewoon erg groot, terwijl er weinig aanbod is.’’


Plaats: Capelle aan den IJssel
Opdrachtgever: Heijmans Vastgoed
Ramingsgroep: Tussen 5 en 10 miljoen euro


 

Reageer op dit artikel