bouwbericht

Bedrijvenpark Het Klooster: logistieke hotspot Midden-Nederland

bouwbreed 308

Bedrijvenpark Het Klooster: logistieke hotspot Midden-Nederland

De nieuwe logistieke hotspot voor centraal Nederland, zo omschrijft Ernst Sweens van Somerset Capital Partners bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein. Somerset Capital Partners is vorige week begonnen met de bouw van een XL-distributiecentrum op een kavel van ruim 72.000 vierkante meter, de grootste beschikbare kavel op Het Klooster.

Grond-, Weg-, en Waterbouw en energie

Plan aanleggen bedrijventerrein in poldergebied Het Klooster/plaatsen windmolens/aanleggen haven. Geheel wordt t.z.t. opgedeeld in 4 afzonderlijke onderdelen.

NIEUWEGEIN | Ontwerp | € 2.000.000 - € 5.000.000

Het wordt een ‘state of the art multi-tenant’ distributiecentrum, aldus Sweens. Het gebouw zelf heeft een oppervlakte van circa 55.000 vierkante meter. All 4 U, een bedrijf in ICT-producten en -diensten, wordt huurder. Het is de bedoeling dat het distributiecentrum in het vierde kwartaal van dit jaar wordt opgeleverd.

Verkeersaders

Bedrijvenpark Het Klooster ligt in de driehoek van verkeersaders A2, A12 en A27. Op dit bedrijvenpark wordt in totaal circa 75 hectare aan kavels uitgegeven. Er is ruimte voor allerlei soorten bedrijven, variërend van MKB tot transport- en distributiebedrijven. Nieuwegein is volgens woordvoerder Emmy van Hemert van de gemeente Nieuwegein flexibel als bedrijven kavels willen combineren.

De verkoop van de kavels verloopt voorspoedig, zegt Van Hemert. ,,Er zijn al veertien bedrijven die voor Het Klooster gekozen hebben. Afgelopen donderdag ging de eerste paal voor het XL-distributiecentrum voor All 4 You de grond in, verder heeft DHL begin deze maand de sleutel gekregen van hun nieuwe pand. Half september neemt PostNL haar intrek. Steeds meer A-merken kiezen voor Het Klooster: ze hebben een aanzuigende werking op andere bedrijven.’’

Hollandse Waterlinie

Uit onderzoek van makelaarsorganisatie Colliers International blijkt dat er nieuwe, nationale logistieke hotspots ontstaan door de toenemende vraag naar distributiecentra en de afnemende beschikbare grond in de traditionele locaties, aldus Van Hemert. ,,Nieuwegein profiteert van deze trend.’’

Het Klooster ligt vlakbij een aantal snelwegen, maar ook bij het Lekkanaal, het Amsterdam-Rijnkanaal en rivier de Lek. Het bedrijvenpark maakt bovendien onderdeel uit van de ecologische verbindingszone en de Hollandse Waterlinie. Op een steenworp afstand van het bedrijvenpark werkt Rijkswaterstaat momenteel aan een derde sluiskolk, als onderdeel van de Prinses Beatrixsluis in het Lekkanaal. Jaarlijks passeren 50.000 schepen de Beatrixsluis, de grootste monumentale binnenvaartsluis van het land. Het Lekkanaal wordt bovendien verbreed.


Plaats: Nieuwegein
Opdrachtgever: Gemeente Nieuwegein


Reageer op dit artikel