bouwbericht

Sportas Amsterdam krijgt Olympic Hotel

bouwbreed 556

Sportas Amsterdam krijgt Olympic Hotel

Extra lange bedden voor dito sporters, meetingrooms voor (sport)teams, een fitnessruimte met wellnessvoorzieningen en lockers: de inrichting van het in aanbouw zijnde sporthotel in Amsterdam ziet er net iets anders uit dan een gemiddeld hotel in Nederland.

Grond-, Weg-, en Waterbouw en energie

Bouwen sporthotel (309 kamers) / sportlounge / restaurant & café / wellness voorzieningen / vergaderfaciliteiten / parkeergarage (33 plaatsen) a.h. IJsbaanpad 12. Project 'Olympic Hotel Amsterdam', voorheen bekend als 'Hotel IJsbaanpad'. Easy Controls is hoofdinstallateur maar heeft een andere firma in de arm genomen voor de E-installaties. Deze installateur is bekend bij Easy Controls.

AMSTERDAM | Uitvoering | € 10.000.000 - € 50.000.000

Het hotel, ook wel bekend als Olympic Hotel, verrijst aan het IJsbaanpad en is onderdeel van de Sportas Amsterdam. Deze Sportas bestaat onder meer uit de Sporthallen Zuid, het Olympisch Stadion, de Bosbaan en de sportvoorzieningen in het Amsterdamse Bos.

Urban Hotel Real Estate (UHRE) is de opdrachtgever van het project, Rijnboutt heeft het hotel ontworpen. City Hotel Development is gedelegeerd ontwikkelaar en Van Wijnen Lelystad is de aannemer. Installateur is Easy Controls. Het hotel, met 309 kamers, bestaat uit twee torens van 24 en vijftig meter, zegt directeur Gerben de Jong van UHRE.

,,Vanaf de bovenste verdiepingen hebben de hotelgasten een prachtig zich op het Olympisch Stadion.’’

Het hotel verrijst in de bocht van de stadiongracht naast het Olympisch Stadion. Aan de zijde van het stadion kom een groot terras met aanlegsteiger voor boten. In het voortraject is een aantal sporters geconsulteerd, aldus De Jong.

,,We hebben ze gevraagd waar een sporthotel in hun ogen aan moet voldoen. Ze willen gratis internet, maar willen ook graag gebruik maken van een fitnessruimte en een gezonde keuken. Daar hebben we naar geluisterd.’’

De doelgroep bestaat overigens niet alleen uit (internationale) sporters; ook zakenmensen en toeristen zijn straks meer dan welkom, benadrukt De Jong. ,,We noemen het een sporthotel omdat het midden in een sportgebied ligt en het specifieke sportfaciliteiten biedt.’’ De gemeente Amsterdam stelde de eis dat het hotel een open karakter moet krijgen: de gevels bestaan dan ook grotendeels uit glas.

Het hotel is intussen verkocht aan een investeringscombinatie uit China.  Als alles volgens planning verloopt, kan het hotel in oktober 2018 worden geopend. Of de naam Olympic Hotel behouden blijft, is nog niet zeker. De Jong: ,,De kans is groot: de Chinezen vonden het een geschikte naam. Dat ben ik wel met ze eens.’’


Plaats: Amsterdam
Opdrachtgever: Urban Hotel Real Estate (UHRE)
Ramingsgroep: Meer dan 12.5 miljoen euro


 

Reageer op dit artikel