bouwbericht

Cityside Apartments: transformeren in middelgrote steden

bouwbreed 239

Cityside Apartments: transformeren in middelgrote steden

Leegstaande panden in het centrum van een middelgrote stad transformeren tot luxe wooncomplexen: dat is waar Cityside Apartments zich sinds 2014 mee bezig houdt. De doelgroep bestaat uit studenten en young professionals, zegt managing partner Bas Gregoor.

Wonen

Transformeren kantoorgebouw aan de Hogeweg tot 109 2-kamer huurappartementen Eemside Apartments.De appartementen hebben een afmeting van 39 tot 56 m2 en hebben allen een eigen balkon. De woningen hebben een energie-index van A en A+ vanwege het gebruik van HR++glas, warmteterugwinning uit afvalwater en zonnepanelen.

AMERSFOORT | € 2.000.000 - € 5.000.000

Cityside Apartments begint in april met de transformatie van een kantoorpand aan de Hogeweg in Amersfoort, aan de rand van het oude stadscentrum. Het project heeft de naam Eemside Apartments meegekregen. Het kantoorpand maakte in het verleden deel uit van de beleggingsportefeuille van Nationale Nederlanden. Cityside Apartments ontwikkelt en verbouwt zélf. Als alles volgens plan verloopt, wordt Eemside Apartments in oktober opgeleverd. 

Eemside Apartments bestaat uit 109 luxe tweekamer appartementen met oppervlaktes tussen de 39 en 56 vierkante meter. Alle appartementen krijgen een eigen balkon, bovendien worden alle woningen met een hoog afwerkingsniveau opgeleverd.

Zo zijn de appartementen standaard voorzien van onder meer gordijnen, een koel-vriescombinatie en modern sanitair. De bewoners van Eemside beschikken straks bovendien over een gemeenschappelijke en beveiligde fietsenstalling, een externe berging en een afgesloten parkeerkelder. Ook komt er een gemeenschappelijke fitnessruimte. 

Het gaat volgens Gregoor om een prominent pand in Amersfoort. ,,Het is nu nog een lelijk, betonnen kolos. Het pand wordt echter ook gezien als een landmark van de stad, daarom heeft de gemeente aanvullende eisen gesteld aan de transformatie.’’ Zo krijgt het pand een volledig nieuw (lees: modern) uiterlijk, inclusief balkons. 

Cityside Apartments richt zich met name op steden met minstens 80.000 inwoners. Gregoor: ,,Onze wooncomplexen bevinden zich altijd in of aan de rand van het stadscentrum, met de sociale voorzieningen op loopafstand. Aan de ene kant geven wij starters op de woningmarkt een mooie kans op een betaalbare en comfortabele woning, verder maken wij bestaand vastgoed weer betekenisvol.’’ 

Cityside Apartments, gehuisvest in Apeldoorn, heeft intussen wooncomplexen opgeleverd in Apeldoorn, Arnhem en Hoofddorp. Medio 2017 worden drie nieuwe locaties opgeleverd: in Deventer, Arnhem en Apeldoorn. Ook is Cityside Apartments bezig in onder meer Zoetermeer en Nieuwegein.Plaats: Amersfoort
Opdrachtgever: Cityside Apartments
Ramingsgroep: 2.5 tot 5 miljoen euro 

Reageer op dit artikel