bouwbericht

De Nieuwe Wipwei: eerste project Stadsoevers Roosendaal

bouwbreed 187

De Nieuwe Wipwei: eerste project Stadsoevers Roosendaal

De Nieuwe Wipwei, zo heet het allereerste nieuwbouwproject van Stadsoevers, een grootschalig ontwikkelprogramma aan de rand van het stadscentrum van Roosendaal. De Nieuwe Wipwei is een project van de Nederlandse Bouw Unie uit Etten-Leur en bestaat uit dertig grondgebonden stadswoningen.

Grond-, Weg-, en Waterbouw en energie

Bouwen 30 koopwoningen / aanleggen ca. 50 parkeerplaatsen op locatie 'Wipwei' aan de Pater Damiaanstraat / Wethouder Lanenstraat. Project 'De Nieuwe Wipwei'. Onderdeel van masterplan 'Stadsoevers'.

ROOSENDAAL | Opgeleverd | € 2.000.000 - € 5.000.000

Architectenbureau KOW uit Den Haag heeft de woningen ontworpen. 

De huizen worden gebouwd aan de rand van de Wipwei, een park dat onderdeel uitmaakt van de ecologische verbindingszone Molenbeek. Ruim de helft van de woningen grenst direct aan het park; de overige woningen worden gebouwd aan de Pater Damiaanstraat en de Wethouder Lanenstraat.

De dertig woning zijn vorige week in de verkoop gegaan, zegt adjunct-directeur projectontwikkeling Séverine Blok van de Nederlandse Bouw Unie. ,,De belangstelling is groot, bleek tijdens de aftrap van de verkoop. We dachten aanvankelijk dat vooral jonge gezinnen geïnteresseerd zouden zijn, maar we merken ook dat mensen van wie de kinderen net het huis uit zijn, belangstelling hebben om hier te komen wonen. De eerste inschrijvingen zijn al binnen.’’ 

De woningen zien er volgens Blok in eerste instantie uit zoals kinderen een huis zouden tekenen: traditionele huizen met een puntdak. ,,De architect heeft er echter een eigentijdse twist aan gegeven, onder meer door de huizen te voorzien van grote, opvallende kijkvensters. Deze vensters geven de woningen een open aanblik.’’

Verder wordt gevarieerd met dwarskappen, langskappen, platte daken en verschillende kleuren metselwerk. Het gaat om vijftien geschakelde woningen, een geschakelde woning XL, een vrijstaande woning, twee tweekappers, tien hoek- en rijwoningen en een hoekwoning XL. De prijzen variëren tussen de 209.000 en 289.000 euro. Op 1 maart wordt gestart met de bouw, aldus Blok. ,,Het worden dertig woningen met elk een eigen identiteit.’’

In Stadsoevers worden komende vijf jaar uiteindelijk tussen de 400 en 500 woningen gebouwd.  De ontwikkellocatie was in het verleden een industrieterrein tussen het kanaal De Vliet en de Molenbeek. Naast woningbouw wordt ook het Kadeplein opnieuw ingericht en wordt de Vlietbrug gerenoveerd. Verder wordt er een jachthaven aangelegd.Plaats: Roosendaal
Opdrachtgever: Nederlandse Bouw Unie
Ramingsgroep: 2.5 tot 5 miljoen euro 

Reageer op dit artikel