bouwbericht

Veel animo voor vrijstaande kavels Hof van Gelre

bouwbreed 57

Veel animo voor vrijstaande kavels Hof van Gelre

Hof van Gelre: zo heet het nieuwe, kleinschalige nieuwbouwproject van Schoutvest BV aan de noordkant van Ermelo. Hof van Gelre bestaat uit een kantoorvilla en zeven vrijstaande woningen aan een gezamenlijk hofje.

Wonen

Nieuwbouw kleinschalig bouwproject Hof van Gelre aan de Harderwijkerweg.Op 28 en 29 oktober a.s. vindt op de projectlocatie een Bouw Belevingsbeurs plaats voor belangstellenden. Kavels worden die dag uitgezet. Kopers kiezen zelf hun aannemer en architect. Medio november zijn er 5 opties op kavels bekend.

ERMELO | Onbekend

Projectbegeleider Vestaal Vastgoed uit Harderwijk is twee weken geleden begonnen met de verkoop van de kavels, tijdens een Bouw Belevingsbeurs op de projectlocatie. Met succes, zegt directeur Maurits Aalderink van Vestaal Vastgoed. ,,Op vijf van de zeven kavels is een optie genomen. Dat betekent dat er nog twee kavels vrij zijn.’’

“Je merkt dat de woningmarkt weer aantrekt”

Naast belangstellenden voor een vrijstaande kavel had Aalderink zestien aan de bouw gelieerde bedrijven uit de regio uitgenodigd: van aannemer tot architect, van installateur tot loodgieter.

,,Het was een groot succes. We wisten dat er veel belangstelling is voor dit project, maar dat het zo snel zou gaan, had ik ook niet verwacht. Het is een mooie, centraal gelegen locatie: midden in de natuur, tussen twee grote plaatsen in en vlakbij de snelweg. Natuurlijk houd ik nog een slag om de arm, het gaat immers om opties. Maar het ziet er positief uit. Je merkt in elk geval dat de woningmarkt weer aantrekt.’’

Beeldkwaliteitsplan: traditionele bouw een must

Hof van Gelre wordt gerealiseerd aan de Harderwijkerweg, tussen Ermelo en Harderwijk. Het gaat om een perceel waar tot voor kort een garagebedrijf met showroom was gehuisvest. Ook stonden hier drie woningen en meerdere opstallen.

Het perceel is ruim 8000 vierkante meter groot. De vrijstaande kavels variëren tussen de 700 en 1100 vierkante meter. Potentiële kopers kunnen zelf een aannemer en eventueel architect in de arm nemen. In het beeldkwaliteitsplan staat dat er traditioneel gebouwd moeten worden. De woningen zijn in principe opgetrokken uit onder meer baksteen; op het dak komen dakpannen. 

Bewoners worden samen eigenaar van oprijlaan en rotonde

De hofjesstructuur is in samenspraak met de gemeente bedacht, zegt Aalderink. Het hofje krijgt een eigen entree, oprijlaan en minirotonde. Rond het hofje is inmiddels een haag of hek geplaatst. Het eigendom van de oprijlaan en rotonde is ‘mandelig’: de bewoners worden samen eigenaar. Ze zijn dus ook samen verantwoordelijk voor het onderhoud. De mandeligheid wordt via een notaris geregeld in een akte. 

In 2017 wordt gestart met de bouw van Hof van Gelre. Plaats: Ermelo
Opdrachtgever: Schoutvest BV
Ramingsgroep: Nog niet bekend 

Reageer op dit artikel