bouwbericht

Noorderhaven Zutphen: wonen tussen nieuwe haven en oude stad

bouwbreed 270

Noorderhaven Zutphen: wonen tussen nieuwe haven en oude stad

Haventuin 10, zo heet het project van Heijmans Vastgoed in Zutphen dat half december in de verkoop gaat. Haventuin 10 bestaat uit dertien stadswoningen en is onderdeel van Noorderhaven, een grootschalige ontwikkeling tussen de nieuwe haven en de oude stad van Zutphen. Heijmans gaat in Noorderhaven in totaal circa duizend woningen realiseren. De eerste bewoners zijn intussen naar deze nieuwbouwlocatie verhuisd.

Wonen

Nieuwbouw 13 stadswoningen Haventuin Tien in het plan Noorderhaven.Voor meer verdieping zie de link naar een Cobouw-artikel.

ZUTPHEN | Ontwerp | € 1.000.000 - € 2.000.000

Heijmans heeft het megaproject onderverdeeld in zogenaamde velden. De woningen van Haventuin 10 liggen in Veld 10 en worden naast appartementencomplex Havenmeester 10 gebouwd. De architectuur van de grondgebonden woningen – met onder meer statige metselwerkgevels – is afgeleid van de historische huizen in de binnenstad van Zutphen. Aan de tuinzijde komen grote, glazen puien. De woningen hebben een vloeroppervlakte tussen de 135 en 154 vierkante meter. Alle woningen zijn voorzien van een privétuin met berging. Bewoners van de stadswoningen en het appartementencomplex delen straks bovendien een riante, afgesloten binnentuin.

De meeste appartementen van Havenmeester 10 zijn verkocht, laat een woordvoerster van Heijmans Vastgoed weten. ,,Aanvankelijk wilde we in het eerste kwartaal van 2017 starten met de bouw van dit complex op de kop van de haven, maar de verkoop liep zo voorspoedig, dat we al begonnen zijn. Ik vermoed dat we in eind december uitverkocht zijn. Op dit moment worden de damwanden geslagen.’’ Als alles volgens planning verloopt, worden Havenmeester 10 en Haventuin 10 in de zomer van 2018 opgeleverd.

Wonen in Noorderhaven betekent wonen tussen de nieuwe haven en de oude stad. Noorderhaven, dat ten noorden van de spoorweg ligt, was vroeger een industriegebied. Een aantal historische panden krijgen een nieuw leven: Koelhuis De Landbouw, Pakhuis, de Reesinkloods en Zutphense Broodfabriek. De verdwenen haven komt terug. De gemeente Zutphen is momenteel bezig met de aanleg daarvan. Het oude stratenpatroon blijft volgens Heijmans intact. Via bestaande en nieuwe spooronderdoorgangen wordt Noorderhaven verbonden met de oude binnenstad van Zutphen.Plaats: Zutphen
Opdrachtgever: Heijmans
Ramingsgroep: 1.5 tot 2.5 miljoen euro 

Reageer op dit artikel