bouwbericht

Molenpolder: nieuwe wijk tussen ‘dorp en polder’

bouwbreed 192

Molenpolder: nieuwe wijk tussen ‘dorp en polder’

Molenpolder, zo gaat de nieuwe woonwijk van Oude-Tonge in heten. Deze woonwijk ‘tussen dorp & polder’ wordt gerealiseerd door projectontwikkelaar Estate Invest uit Middelharnis. Molenpolder ligt aan de buitenkant van Oude-Tonge, met aan de ene kant de openheid van de polder en aan de andere kant de jachthaven, vlakbij het centrum. 

Wonen

Bouwen 50 grondgebonden koopwoningen omgeving Molenweg / Helledijk / Oudelandsedijk / Zuiddijk in het plan 'Molenpolder', fase 1.

OUDE TONGE | Gegund | € 5.000.000 - € 10.000.000

Oude-Tonge is een van de grootste dorpen van het eiland Goeree-Overflakkee (Zuid-Holland), met circa 5000 inwoners. De vraag naar nieuwbouwwoningen in het dorp is groot, weet Dagmar Hendriks van Estate Invest. ,,De afgelopen jaren zijn er relatief weinig nieuwe woningen in het dorp gebouwd. Veel jonge mensen trekken daardoor weg. Molenpolder biedt ze de mogelijkheid om in Oude-Tonge te kunnen blijven wonen.’’

Estate Invest bouwt in de eerste fase circa 50 woningen. Het gaat om starterswoningen, eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en levensloopbestendige woningen. Ook gaat een aantal vrije kavels in de verkoop. 

Architectenbureau Born uit Middelharnis is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen. Hendriks: ,,Geen woning is dezelfde: er is veel diversiteit aangebracht in het gevelbeeld, met mooie lijsten om deuren en ramen. Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. De woningen krijgen een luxe uitstraling. Het wordt dan ook geen saaie buurt, integendeel.’’

Estate Invest realiseert niet alleen de woningen, maar ook de openbare ruimte in deze nieuwe woonwijk. Hendriks: ,,We zorgen bijvoorbeeld voor mooie beplanting en bijzondere lantaarnpalen. In het hart van Molenpolder komt een groen pleintje met bankjes en een speelvoorziening. De woonwijk zal een eigen identiteit en een dorps karakter krijgen.’’

Wanneer het bestemmingsplan is gewijzigd, kan worden begonnen met de verkoop van de eerste fase. Hendriks verwacht begin volgend jaar te kunnen starten met de verkoop. ,,Er is veel belangstelling voor het nieuwbouwplan. Er staan al meer dan 170 kandidaten op de lijst.’’ Wanneer de tweede fase in verkoop gaat is nog niet bekend. Plaats: Oude-Tonge
Opdrachtgever: Estate Invest BV
Ramingsgroep: Nog niet bekend 

Reageer op dit artikel