bouwbericht

KICKSTRT voor pastorie in Dongen

bouwbreed 54

KICKSTRT voor pastorie in Dongen
KICKSTRT 16 Tiny Apartments in Dongen

In de voormalige pastorie van de Sint Josephkerk in het Brabantse Dongen komen zestien ‘tiny apartments’. Deze appartementen hebben een gemiddelde vloeroppervlakte van 25 vierkante meter en beschikken over een eigen badkamer en een ruimte waarin gewoond, gegeten en geslapen kan worden.

Wonen

Herontwikkelen voormalige pastorie Sint Josephkerk tot 16 tiny appartments a.d. St. Josephstraat. Project 'Kickstrt'. Publieke Werken is op zoek naar een aannemer die de kopers goed kan begeleiden betreffende de afbouw.

DONGEN | Ontwerp | € 125.000 - € 500.000

Publieke Werken, een projectontwikkelaar uit Dongen, heeft het pand aan de Sint Josephstraat onlangs gekocht. Rolf Vullings van Publieke Werken heeft het project de naam KICKSTRT meegegeven. “Starters op de woningmarkt vormen de doelgroep. Jongeren van 20 à 21 jaar die zelfstandig in Dongen willen wonen, kunnen momenteel eigenlijk nergens terecht. De wachtlijsten voor een huurwoning zijn lang, terwijl vrijwel niemand op die leeftijd in aanmerking komt voor een hypotheek. KICKSTRT is juist voor deze groep bedoeld. Voor een bedrag van 80.000 à 85.000 euro kunnen ze een zelfstandige woonruimte kopen met alles er op en er aan.’’

De voormalige pastorie van de kerk is gebouwd in 1907. De pastorie, waar vroeger de pastoor woonde, is heel lang in handen geweest van een woningcorporatie. De laatste jaren stond het leeg. Naast de pastorie stond altijd een kerk: de Sint-Josephkerk, eveneens gebouwd in 1907. Deze neogotische kerk, gebouwd naar een ontwerp van architect Hubert van Groenendael, kreeg te maken met dalend kerkbezoek en moest de deuren sluiten. De stichting Sint Joseph Blijft heeft nog geprobeerd de kerk te behouden. Tevergeefs: het gebouw ging in 2009 tegen de vlakte. De pastorie – die de laatste jaren in eigendom was van de gemeente – bleef staan.

De verkoop van de tiny appartments start dit najaar, aldus Vullings. “De belangstelling is groot. Hoe we dat merken? Onder meer aan de reacties op Facebook.”

Op de begane grond komt een grote gemeenschappelijke ruimte. Vullings: “Handig wanneer je je verjaardag met vrienden wil vieren of een ander feestje wil geven.” Ook krijgen de toekomstige bewoners de beschikking over een tuin. Vullings belooft dat er een barbecue komt te staan. In de winter van 2016/2017 wordt de pastorie verbouwd. De bouwtijd neemt vier maanden in beslag. Het is nog niet bekend wie de hoofdaannemer wordt.Plaats: Dongen
Opdrachtgever: Publieke Werken vof
Ramingsgroep: 150.000 tot 500.000 euro 

Reageer op dit artikel