bouwbericht

MBI-complex Raalte tegen de vlakte

bouwbreed 127

MBI-complex Raalte tegen de vlakte

Na bijna twintig jaar leegstand gaat de betonfabriek van MBI in Raalte nog voor deze zomer tegen de vlakte. De sloopvergunning voor het pand aan de Kanaalstraat Oostzijde is verleend. Carnavalsvereniging De Stöppelkaters heeft intussen belangstelling getoond voor het terrein. MBI Beton sloot de fabriek in 1998 en heeft anno 2016 verkoop- en productielocaties in Aalst, Kampen, Nieuw-Lekkerland en Veghel.

Cultuur en religie

Bouwen, na sloop, hal met kantine, ruimtes voor het bouwen van carnavalwagens en een oefenzaal voor de dansgroep aan de Blekstraat op het voormalige terrein van de betonfabriek van MBI.

RAALTE | Signalering | € 125.000 - € 500.000

Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) heeft in 2010 het initiatief genomen om de mogelijkheden tot herontwikkeling van de verpauperde locatie te onderzoeken. Het gaat om een terrein van ongeveer 4,5 hectare, ingeklemd tussen het Overijssels Kanaal, de N35 en de spoorlijn Zwolle-Almelo. Volgens Han Wiendels van HMO is de locatie vervuild. “De eerste stap is slopen en saneren, daarna gaan we de boel nieuw leven inblazen.”

Veel inwoners noemen het terrein een rotte appel, aan de andere kant was het complex een geliefde locatie onder fotografen en werden er verschillende videoclips opgenomen.

Het is nog niet bekend wat er met het terrein, een zichtlocatie, gaat gebeuren. De mogelijke kandidaat, carnavalsvereniging De Stöppelkaters, is een belangrijke spil in de samenleving van Raalte. Er zou een hal met kantine kunnen komen waarin leden hun carnavalswagens kunnen bouwen. Wiendels: “Het belangrijkste is om het terrein weer hart en ziel te geven. Met de komst van de carnavalsvereniging kan dat gebeuren. Hopelijk melden meer bedrijven zich. Dan moet het bestemmingsplan worden gewijzigd.’’

Overijssel heeft veel verouderde bedrijfsterrein en kantoren die leegstaan. De provincie maakt daarom haast met het opknappen van deze terreinen en het terugdringen van leegstaande kantoren, met HMO als aanjager. HMO, in 2009 opgericht, levert kennis, sturing en geld. De provincie is honderd procent aandeelhouder van de NV.Plaats: Raalte
Opdrachtgever: Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO)
Ramingsgroep: Raming nog niet bekendReageer op dit artikel