blog

April

bouwbreed 1073

Een grote organisatie vroeg me pas of ik wilde offreren voor hun cultuurverandering. Daar hadden ze een beschamend laag bedrag voor over, omgerekend 5 euro per medewerker. En om het nog amusanter te maken, dat hadden ze niet alleen aan mij gevraagd maar ook nog aan een aantal andere bureaus.

April

Uit nieuwsgierigheid heb ik meegedaan en geheel in lijn met de aanvraag (de cultuur moest immers veranderd worden) heb ik me niet aan de aanbestedingsregels gehouden. Immers, cultuur wordt bepaald door de bestaande regels, routines en verhoudingen. En als je die wilt veranderen, dan moet het spel ook vanaf het begin serieus worden gespeeld.

Die nieuwsgierigheid leerde me ook dat er een boel bullshit wordt verkocht onder de titel cultuurverandering. Wie zich in dit onderwerp verdiept, kan eigenlijk geen andere conclusie trekken dan dat de wereld van tovenaars en predikers floreert. Het ergste is misschien nog wel dat de beroepsgroep van cultuurveranderaars zichzelf volstrekt serieus neemt. Het lijkt me overigens erg leuk om met dit soort types eens naar een voorstelling van Youp te gaan. Volgens mij worden ze daar hopeloos boos van.

De korte oriëntatie op het vak van cultuurveranderaar leerde me wat de beste manier van offreren voor dit type werk is . No pay, no cure. Dat heb ik dus ook maar gedaan. Omdat ik niet kon garanderen dat mijn veranderelixer zou werken bood ik aan voor niets te werken en bij gebleken succes over te gaan tot een echte opdracht.

Met dat voorstel schond ik de aanbestedingsregels en werd ik uitgesloten. Tot mijn grote blijdschap overigens.


Lenny Vulperhorst, Andersson Elffers Felix Utrecht
l.vulperhorst@aef.nl

Reageer op dit artikel