blog

Nieuwe generatie onderwijs

bouwbreed 281

Het gaat niet zo goed in onderwijsland. Het vervangen van zieke leerkrachten kost steeds meer moeite en erkenning voor het complexe vak van docent wordt gemist. Maar scholen bereiden onze kinderen voor op een wereld waar vrede, duurzaamheid en gemeenschappelijke verantwoordelijkheid van het allergrootste belang zijn. Waar techniek, IT, duurzaamheid, tweetaligheid en samenwerken aan problemen de basis is. Ik word nu al blij als ik aan deze generatie denk; allemaal kennis en talenten die we graag zien in ons bedrijf.

Nieuwe generatie onderwijs

Mijn oudste zoon bereidt zich voor op de middelbare school. In Amsterdam moeten we een lijst van voorkeursscholen samenstellen, dus bezoeken we deze maanden heel wat open dagen. Zo krijgen we een mooi kijkje in de keuken van het aanbod van het huidige onderwijs. Mogelijke profielen zijn bijvoorbeeld het econasium, het technasium, codering, robotica, extra sportklassen, wereldburgerschap, vaardigheden voor de 21ste eeuw. En dan is er ook nog te kiezen voor Zuid-Koreaans, Chinees, Japans, Spaans of Italiaans. Alles voor een fantastische toekomst van onze kinderen en een goede basis om bij te dragen aan een betere wereld.

Ik ga graag mee naar de open dagen. Ik vind het super om te zien welke criteria voor hem belangrijk zijn: de sfeer, het gebouw, of mensen je aanspreken, de kantine, kleuren, het licht en de ruimte. Logisch misschien voor een jongen van 11, maar heel anders dan waar ik op let als moeder en als leider van een bedrijf.  Recent is er een onderzoek gepubliceerd over betere leerprestaties op een school waar het eco-vriendelijk is. Dus veel groen, licht, prettige sfeer, goede akoestiek en gezonde lucht; eigenlijk de zaken waar mijn zoon op let. Ik krijg steeds meer vertrouwen dat hij intuïtief de goede school kiest. En dat met hem vele kinderen een uitstekende basis krijgen voor een toekomst in techniek, IT of duurzaamheid.


Henrike Branderhorst,  CEO Tauw Group

Reageer op dit artikel