blog

@youtoo

bouwbreed 563

@youtoo

Het is maar goed dat vrouwen die vanaf de steiger ‘aangesproken’ zijn door bouwvakkers zich niet tot de chef HRM van de betreffende bedrijven hebben gewend.

Veel bouwvakkers zouden dan nu vanwege hardnekkige recidive taakstraffen verrichten of in een heropvoedingskamp zitten.

Maar daar wil ik het niet over hebben. Wel over Richard Meier (de architect van het Haagse IJspaleis) die van zijn troon is gestoten. Dat is eigenlijk meer dan opmerkelijk. Toen een goede kennis van mij al weer lang geleden met Meier door zijn kantoor vol met hardwerkende jonge architecten liep, merkte Meier op: “als ik er niet meer ben dan is dit allemaal weg”. Dat leek me toen al een belachelijke opmerking, maar juist de jonge vrouwelijke architecten die hij (om het maar eufemistisch uit te drukken) te dicht op de huid zat laten zien dat hoogmoed voor de val komt.

Ben vervolgens erg benieuwd wat dit nu gaat betekenen voor de manier waarop we zijn oeuvre waarderen en zich hem zullen herinneren.


Lenny Vulperhorst, Andersson Elffers Felix Utrecht
l.vulperhorst@aef.nl

Reageer op dit artikel