blog

Gele hesjes

bouwbreed 1992

Gele hesjes

Dat ongevallen en files de afgelopen week zo in omvang zijn toegenomen heeft alles te maken met de naar al snel bleek verwarrende uitdossing van wegwerkers.

Automobilisten geven extra gas als ze een geel hesje zien uit angst dat hun auto in brand wordt gestoken. Om vervolgens weer vol op de rem te gaan omdat er echt aan de weg blijkt te worden gewerkt. Zelfs de vakbonden en de Socialistische Partij (de volgorde kan ook omgekeerd zijn) hebben wegwerkers opgeroepen hun gele vestjes niet langer te dragen. Maar die oproep was aan dovemans oren gericht omdat veel wegwerkers naast boos ook blij waren dat zij eindelijk erkenning kregen: geel is immers de nieuwe kleur van trotse werkers.

Maar door dat gedoe met die hesjes werd de situatie op de weg onhoudbaar. Te meer daar elk nieuw ongeluk leidde tot nog meer gele hesjes. Hoog tijd voor de minister om in te grijpen. Nu uiteindelijk Rijkswaterstaat toeziet op het verbod op het dragen van gele hesjes door wegwerkers (ze dragen nu gewoon weer fluorescerend blauw zoals blue collars gewend zijn) is de rust op de weg langzaamaan teruggekeerd. En kunnen de automobilisten door. Maar voor hoelang? Hebben ze wel door dat een liter Euro 95 in Frankrijk 1,45 euro kost, in België 1,33 en in Nederland 1,63. Alle reden toch om de dictatuur Nederland nu eens echt aan het volk terug te geven.


Lenny Vulperhorst, Adviseur Andersson Elffers Felix Utrecht
l.vulperhorst@aef.nl

 

 

Reageer op dit artikel