blog

Metamorfose geslaagd

bouwbreed Premium 1115

Metamorfose geslaagd
Suzanne van de Kerk

In de war for talent is het van doorslaggevend belang om liefde voor je team te tonen. Wist je dat dat ook kan met een kantoor waar iedereen graag is? Een fijne en stimulerende werkomgeving is een kritische succesfactor voor elke moderne organisatie die de beste talenten wil ontwikkelen, behouden en aantrekken.

Flexibiliteit wordt steeds belangrijker. Wij faciliteren onze medewerkers hierin door mobiel en digitaal werken mogelijk te maken. Iedereen kan op zijn laptop overal werken. We bellen en chatten via de laptop met skype. We slaan documenten op in the cloud zodat alle informatie overal beschikbaar is. Zo werken we slim, efficiënt, kunnen we groeien én onze compacte organisatie behouden.

Persoonlijk contact blijft echter cruciaal. Het belang dat we met veel plezier naar kantoor komen dus ook. We willen in een professionele en stimulerende werkomgeving uitgedaagd worden!

Daarom hebben we ons kantoor compleet gerestyled. We begonnen met meten en analyseren van data van de dagelijkse activiteiten van alle medewerkers gerelateerd aan hun functieprofiel en team. Meten is weten tenslotte. WPA, work & people analytics voerde hiervoor een werkactiviteiten analyse uit, die inzicht gaf in patronen, type activiteiten, werk- en communicatie methoden én in tevredenheid. Bovendien stimuleert het de gedachten over werkplekconcepten en biedt het waardevolle input voor een nieuwe werkomgeving.

Op basis van deze uitkomsten en in co-creatie met onze medewerkers heeft de creatieve Jane Stroink van Tarzan projekten een ambitieus plan gemaakt voor ons nieuwe interieur. Ze realiseerde het met haar team met veel passie. Stijlvol met prachtige kleuren, een fantastische keuken, fijne zitjes, hoeken, fauteuils en prettige werkplekken. Gezond met een grote boom, natuurlijke plantenwanden, fruitmanden, fietsstoelen, zitballen en sta- en roltafels. En stimulerend in de project- en creatieve ruimten, zoals onze Sunshine room, Blue room en Peace room, die ontworpen zijn voor nieuwe en innovatieve co-creatie- en werkmethoden met trotsborden en een blue screen. De metamorfose is enorm.

Op weg naar een moderne organisatie van de toekomst ervaren wij de impact van deze  transformatie. Ons nieuwe thuis is stijlvol, stimulerend en gezond. Waardoor we nóg productiever werken. Bovendien een mooie thuisbasis voor de beste talenten en het creëren van een winnend team!

Is het bij jullie ook tijd voor een make-over?Yvonne van Mierlo, directeur Blauwhoed Studio bij Blauwhoed

Reageer op dit artikel