blog

De waarde van vakmanschap

bouwbreed 319

De waarde van vakmanschap
Suzanne van de Kerk

Vorige week bezocht ik een van onze bouwplaatsen in Amsterdam. Ondanks dat ik tegenwoordig de bouwplaats in Amsterdam regelmatig bezoek, ben ik toch altijd weer onder de indruk van wat onze mannen daar voor elkaar krijgen. Heeft u dat ook?

Je ziet dan in het echt ontstaan wat op papier – of in BIM natuurlijk – is bedacht. Zij maken letterlijk, steen voor steen, de werkelijkheid. En altijd weer bekruipt me een gevoel van trots. Onze mannen staan er elke dag maar weer. In weer en wind. Bij regen of zonneschijn…

Onze vakmannen

De afgelopen jaren hebben we er vaak bewust voor gekozen, voor de continuïteit, projecten uit te voeren voordat deze honderd procent waren voorbereid. Dat trekt nu een wissel op deze mannen, ze moeten meer dan normaal zaken nog tijdens de bouw oplossen. We hebben ze daarom echt hard nodig, onze vakmannen. En kunnen we daaraan zelf ook nog bijdragen? Ik denk het wel. Bijvoorbeeld door het vakmanschap echt te waarderen.

Trots

Vakmanschap gaat wat mij betreft over trots zijn op iets af te leveren met zorg en aandacht voor detail. Dit was wat ik zag op onze bouwplaats in Amsterdam vorige week. Onze mannen maken hier prachtige gebouwen. Herkent u dit? Laten we trots zijn op onze vakmannen. Ze zijn het waard. We hebben dit vakmanschap namelijk keihard nodig om met zorg en aandacht sterke steden te maken met blije bewoners.

Reageer op dit artikel