artikel

Kernboormachine met vier versnellingen

bouwbreed Premium 307

Kernboren, spiraalboren, tappen, verzinken en ruimen: de nieuwste magneet-kernboormachine van Fein kan het allemaal, belooft productmanager Christian Kreb van Fein.

Kernboormachine met vier versnellingen

De KBU 110-4M, zo heet de machine, heeft een 1700 watt motor met hoog vermogen, die zorgt voor een hoog draaimoment. Bij de booras komt een maximale kracht van 250 Nm aan. Deze rechts-/linksdraaiende boormachine telt vier versnellingen en heeft een krachtige slag. Hij boort diameters tot 110 mm bij boordieptes tot 110 mm. Deze universele machine – met toerentalverlaging – is door Fein ontwikkeld voor gebruikers die grote onderdelen bewerken, aldus productmanager Kreb. De krachtige KBU 110-4M heeft een geïntegreerde draaimomentsteun die het kantelpunt van de machine verder naar achteren verplaatst. Ook voorzien van een MK4-gereedschaphouder.

Reageer op dit artikel