artikel

Nieuwe rechtbank

bouwbreed 539

Kranen en wielladers van Beelen verwerken de laatste resten van de oude rechtbank in Amsterdam. Daarmee is de eerste fase van de bouw van een nieuwe rechtbank afgerond.

Het consortium New Amsterdam CourtHouse (NACH), waaronder Heijmans, KAAN Architecten, Facilicom en ABT, start nu met de tweede fase. Die bestaat uit aanbrengen van de funderingen bestaande uit boorpalen, en het realiseren van de onderbouw.

In fase 3, vanaf juni 2018, wordt begonnenmet de ruwbouw en komt de bouw boven de grond. Het aanbrengen van de gevel (fase 4) zal in de periode van januari 2019 tot januari 2020 gebeuren. Gelijktijdig wordt er ook gewerkt aan de afbouw in het pand. Dit zal in de zomer van 2020 worden afgerond. Daarna wordt het gebouw ingericht en zal nieuwe rechtbank in oktober 2020 in gebruik worden genomen.

Na sloop van de oude gebouwen gaat de rechtspraak door in tijdelijke huisvesting aan de Parnassusweg.

Reageer op dit artikel