artikel

Verdonkeremanen

bouwbreed Premium

Verdonkeremanen

Een broodheer moet de mogelijkheid hebben om te kunnen aantonen dat iemand zich onterecht heeft ziek gemeld, desnoods met foto’s die hijzelf stiekem heeft gemaakt. Hoezo privacy? “Niets mee te maken” vond een Duitse rechter.

Kijk, dat zijn zo van die momenten dat je zou willen dat we de Tweede Wereldoorlog hadden verloren. Hier is het mogelijk om met behulp van een arbo-kwakzalver maandenlang opgezadeld te zitten met een thuiszittende zogenaamde zieke werknemer. Ja, en als je dan maar lang genoeg nutteloos achter de geraniums hangt, met op de achtergrond een chagrijnige vrouw, komt er heus wel een moment dat er wel iets aan de hand is.

Een beetje normale werkgever wordt zelf beroerd van zulk personeel; een goede reden ze eruit te knikkeren en als zzp’er binnen te halen. Oké, lijkt een beetje overdreven, maar ik zit er niet ver naast. Allemaal de schuld van de Haagse maffia, die het ook klaar heeft gespeeld om 70 miljard AWBZ-gelden te verdonkeremanen.

Over Haagse dropveters gesproken. Ik wist niet wat ik hoorde: staatssecretaris Dekker had een oproep geplaatst om mee te denken over de toekomst van het onderwijs. “De wereld ziet er in 2032 geheel anders uit en daar moeten we ons op voorbereiden”, is de achterliggende gedachte. De inhoud van de vele twitter-berichtjes gaven een aardige inkijk in de paranormale gesteldheid van ons multiculturele volkje. Ik ben overigens geen enkele suggestie tegengekomen om niet vooruit te kijken maar veertig jaar terug, daar waar volgens mij het hiernamaals ligt. Hoe zou onze samenleving eruit hebben gezien als ze achttien jaar geleden ook hadden nagedacht over de toekomstige volkshuisvesting, het onderwijs, zakkenvullers en bankengraaiers? Was het dan ook nodig geweest om in 2012 een geheim ‘Florijn’-scenario te ontwikkelen voor de terugkeer van de gulden? Ik denk het niet.

Harry Verhoeven, Studio Eyckehorst

Reageer op dit artikel