artikel

Zonnestroomverdeler wint innovatieprijs

bouwbreed

Zonnestroomverdeler Herman heeft de Innovatieprijs gewonnen van de Rabobank. De zonnestroomverdeler is een kastje dat mogelijk maakt dat buren gezamenlijk zonnepanelen exploiteren op een gedeeld dak. Het kastje verdeelt de stroom eerlijk over de elektriciteitsmeters van de deelnemers en zorgt zo voor een hogere opbrengst dan wanneer de stroom op de gemeenschappelijke meter wordt teruggeleverd […]

Zonnestroomverdeler Herman heeft de Innovatieprijs gewonnen van de Rabobank. De zonnestroomverdeler is een kastje dat mogelijk maakt dat buren gezamenlijk zonnepanelen exploiteren op een gedeeld dak. Het kastje verdeelt de stroom eerlijk over de elektriciteitsmeters van de deelnemers en zorgt zo voor een hogere opbrengst dan wanneer de stroom op de gemeenschappelijke meter wordt teruggeleverd aan het net. Voor VvE’s geldt namelijk een ander stroomtarief. Via een web-applicatie kan een beheerder de verdeling instellen. Een buurman die niet mee wil doen betekent op die manier geen belemmering voor het installeren van meer zonne-energie. Aan de Innovatieprijs is een geldbedrag verbonden van 50.000 euro.

Reageer op dit artikel