artikel

Opslagvat vermindert waterverbruik

bouwbreed

Er gaat dagelijks gemiddeld 9 liter water verloren tussen het moment dat de warmwaterkraan opengaat en het tapwater voldoende warm is om te gebruiken. Mitch Gebbie, student aan de Brunel universiteit in Londen, ontwikkelde een druktank van vijf liter die het minder warme tapwater tijdelijk opslaat. Een microfoon registreert wanneer de kraan opengaat en opent […]

Er gaat dagelijks gemiddeld 9 liter water verloren tussen het moment dat de warmwaterkraan opengaat en het tapwater voldoende warm is om te gebruiken. Mitch Gebbie, student aan de Brunel universiteit in Londen, ontwikkelde een druktank van vijf liter die het minder warme tapwater tijdelijk opslaat. Een microfoon registreert wanneer de kraan opengaat en opent een klep die het water afleidt naar de tank. Een voeler op de warmwaterleiding geeft op zijn beurt een signaal af wanneer het tapwater warm genoeg is. Het opgeslagen water stroomt weer uit de tank wanneer de koude kraan opengaat.

Reageer op dit artikel