Even voorstellen: dit is de jury van Cobouw Bouwvrouwen 2021

Even voorstellen: dit is de jury van Cobouw Bouwvrouwen 2021

Wie wordt dit jaar Cobouw Bouwvrouw 2021? Mieke Luisman - Stikkelorum, uitgever van Cobouw, Yolanda van Rijswijk, hoofd productie Dura Vermeer en Suze Gehem, oprichter van de Groene Grachten vormen dit jaar de jury.

Juryvoorzitter: Mieke Luisman – Stikkelorum

Mieke Luisman– Stikkelorum is ruim twee jaar uitgever van Cobouw, waar zij verantwoordelijk is voor het totale portfolio van Cobouw, inclusief Bouwberichten, Bouwkosten en NBD. Na haar hbo-opleiding communicatie, ruim 15 jaar geleden, startte zij als marketeer bij ANWB en Kluwer. Daarna ging ze aan de slag als leidinggevende uitgever bij Springer en Vakmedianet. Bij uitgeverij Vakmedianet, waar ze inmiddels al meer dan acht jaar werkt, werd ze al snel verantwoordelijk voor het bouwportfolio. Mieke vindt zichzelf geen bouwvrouw, maar wel een vrouw in een leidinggevende functie in een bouwgerelateerde branche.

Foto: Suzanne van de Kerk

Yolanda van Rijswijk
Yolanda van Rijswijk werkt al ruim 25 jaar in de bouw en ruim vier jaar als hoofd productie en MT-lid bij Dura Vermeer. Daarnaast begeleidt ze vrouwen in de bouw als bestuurslid van vrouwennetwerk EVA. Ook is ze lid van het projectteam Techniekbazen, waarbij ze scholieren stimuleert de bouw in te gaan. Vorig jaar werd ze uitgeroepen tot Cobouw Bouwvrouw 2020.

Foto: Petra Platschorre

Suze Gehem
Suze Gehem is directeur van De Groene Grachten, een onderneming die ze negen jaar geleden begon met Wubbo Ockels. Daarnaast is ze voorzitter van Stichting Rooftop Revolution, een stichting die het vergroenen van daken stimuleert. Ook is ze oprichter van Green Light District, een initiatief waarbij de binnenstad van Amsterdam groener en duurzamer wordt gemaakt. Gehem werd vorig jaar uitgeroepen tot Cobouw Bouwvrouw 2020 in de categorie Jong Talent.