18 april 2023Fort de Batterijen
Esther Mollema
Esther MollemaAlgemeen directeur en oprichter van Direction en HPO Center
Met haar praktisch toepasbare kennis, humor en ervaring is Esther Mollema een veelgevraagd adviseur en spreker. Ze reist de wereld rond om haar inzichten over succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO), Inclusie & Diversiteit en Onbewuste Vooroordelen te verzamelen en te delen. Esther gelooft dat de kracht van organisaties ligt in de individuele verschillen tussen medewerkers. Zij leert je hoe je diversiteit en inclusie inzet voor betere financiële en strategische resultaten. Van Esthers hand verschenen inmiddels vier boeken over High Performance, Onbewuste Vooroordelen en Inclusie. TheNextWomen heeft Esther erkend als een van de honderd meest succesvolle en invloedrijke vrouwelijke ondernemers in Nederland.
Eveline Buter
Eveline ButerDirecteur Witteveen+Bos
Eveline Buter heeft civiele techniek aan de TU Delft gestudeerd, is sinds 15 jaar werkzaam bij Witteveen+Bos en eind 2020 toegetreden tot de directie. Eveline heeft bijna 10 jaar werkervaring in het buitenland, waaronder 5 jaar vestigingshoofd in Jakarta, en leidde de afgelopen zes jaar de Product-Markt-Combinatie (PMC) Industrie en Energie. Eveline zet zich in voor het versnellen van de energietransitie, onder andere door als branche-ambassadeur bij Koninklijke Nlingenieurs partijen te verbinden: ‘De expertise die we als ingenieurs in huis hebben - altijd met oog voor de integrale opgaven en het totaalplaatje van de omgeving en alle stakeholders, voegt waarde toe aan de besluitvorming. Daar zit nog veel potentie om te versnellen en daar wil ik de komende jaren graag verdere stappen in zetten.’ Binnen Witteveen+Bos was ze één van de initiatiefnemers om het onderwerp diversiteit, inclusiviteit en shared impact op de agenda te krijgen. Het inzicht dat je tot betere besluiten komt als je verschillende perspectieven erbij betrekt bleek ook voor dit onderwerp een gamechanger.
Henrike Branderhorst
Henrike BranderhorstCo-CEO TAUW Group
Henrike Branderhorst heeft Milieuhygiëne gestudeerd en is sinds 2015 werkzaam bij TAUW. Sinds 2018 zijn Henrike en Ralph van Roessel co-CEO’s bij TAUW. Voor 2015 heeft Henrike 20 jaar in de grote projecten van het watermanagement gewerkt zoals uitbreiding van Schiphol naar de Noordzee, de eerste grote windmolenparken, Ruimte voor de rivier en het Hoogwaterbeschermingsprogramma. Ze heeft bijj diverse overheidsorganisaties zoals Rijkswaterstaat, Ministerie van IenW en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in de keuken kunnen kijken. En daarna de overstap naar het bedrijfsleven gemaakt waar ze beide werelden aan elkaar weet te verbinden. Henrike heeft een grote drive om te werken aan een duurzame wereld waar zowel de mens als de natuur in harmonie met elkaar kunnen leven. Als jaren maakt ze zich hard voor inclusief leiderschap, Daarom ondertekende ze in 2020 de Charter voor Diversiteit in bedrijf van de SER. En bouwt ze aan een participatieve cultuur met een plek voor alle medewerkers. Natuurlijk betekent dat samen barrières slechten en hoogtepunten vieren. Zo’n cultuur heeft modern leiderschap nodig en oog en oor voor iedere medewerker, hoe divers ook.
Lidewij de Haas
Lidewij de HaasAlgemeen directeur Arcadis Nederland
Lidewij de Haas is reeds sinds 2011 lid van de directie van Arcadis Nederland. Eerst als directeur van de divisie Milieu & Ruimte, later als directeur Client Development en Business Development. Daarnaast is De Haas vicevoorzitter van de Bellevue Foundation, vicevoorzitter van de raad van commissarissen bij afvalinzamelbedrijf Dar en bestuurslid van de Round Table voor Topvrouwen.
Willemien Bosch
Willemien BoschDirecteur Koninklijke NLIngenieurs
Willemien Bosch studeerde Bouwkunde in Delft, is afgestudeerd architect en heeft de eerste jaren van haar loopbaan als architect in Rotterdam gewerkt. Bij Royal HaskoningDHV in Vietnam heeft zij de overstap van architectonisch ontwerpwerk naar projectmanagement gemaakt. Zij beleeft veel plezier aan het samenbrengen van verschillende disciplines en het vertalen van strategische vraagstukken naar de inhoud van de projecten. Focus ligt wat haar betreft ook bij inclusie en diversiteit. We hebben een personeelstekort in de markt, terwijl aan de andere kant branchebreed nog steeds mensen zijn die zich niet op hun plek voelen.
Ocke Molenaar
Ocke MolenaarChief Diversity and Inclusion Manager Ministerie van Defensie
Ocke heeft jarenlang bij Shell gewerkt waar diversiteit volgens hem een strategisch onderdeel is van de bedrijfsvoering en waar mensen op worden afgerekend. Hij helpt nu Defensie bij het versnellen en steviger inbedden van diversiteit en inclusie in de organisatie.
Joost Merema
Joost MeremaPartner PRO6 managers en lid FIDIC Diversity & Inclusion Committee
Joost werkt graag aan complexe opgaves in infrastructuur en bouw. Hij heeft ervaring in de voorbereidingsfase, aanbesteding- als realisatiefase aan zowel opdrachtnemers- als opdrachtgeverszijde. Vanuit de kernwaarden objectiviteit en transparantie probeert Joost teams zo optimaal mogelijk te laten samenwerken. Hij krijgt energie van bruggen slaan tussen mensen en organisaties. Samen Beter Bouwen!
Heleen Herbert
Heleen HerbertCCO en CHRO Heijmans
Heleen Herbert is CCO bij Heijmans, een van de grootste bouwers/ontwikkelaars in Nederland. Sinds 2019 combineert ze haar rol met de eindverantwoordelijke rol op HR. Daarmee acteert ze binnen de Groepsdirectie van Heijmans op het domein van Strategie & Heleen Herbert is CCO bij Heijmans, een van de grootste bouwers/ontwikkelaars in Nederland.
Sander Dekker
Sander DekkerManager Strategie TBI
Sander Dekker, manager strategie bij TBI: We zijn een groep bedrijven met hart voor de maatschappij die willen bijdragen aan de grote transities op klimaat- en grondstoffengebied; daar transparant over rapporteren en er ook op willen worden aangesproken. "TBI is daarmee binnen de bouw een van de koplopers.
Theo Winter
Theo WinterLid Raad van Bestuur Dura Vermeer
Theo Winter mag graag praten. Over de inframarkt vooral. Wat er goed gaat. En wat niet. Waar het naartoe moet. Hoe bouwers en opdrachtgevers met elkaar zouden moeten omgaan. Maar ook over buitenlandse aannemers die hier steeds meer werk inpikken. Welk onderwerp je ook aansnijdt, de infratopman van Dura Vermeer heeft er een mening over. En: hij neemt uitgebreid de tijd om zijn kijk op de zaken uit te leggen.
Sabine van Hooijdonk
Sabine van HooijdonkCHRO BAM
Sabine van Hooijdonk-Verboom werkt als Executive HR Director bij Koninklijke BAM Groep, waar zij onder andere verantwoordelijk is voor Diversity, Equity and Inclusion voor de hele organisatie (Nederland, Belgie, Engeland en Ierland). Eerder was ze werkzaam als Executive HR Business Partner voor diverse divisies bij JDE Peet's en in (senior) HR-functies bij Philips en KMPG Sabine heeft een bedrijfseconomische achtergrond met een specialisatie in human resources.“BAM wil de koploper zijn binnen de bouw op het gebied van duurzaamheid. Om de complexe vraagstukken op het gebied van duurzaamheid op te lossen heb je diversiteit nodig in je organisatie en dat bereik je met een inclusieve cultuur. Daarom leggen wij binnen BAM een grote nadruk op inclusiviteit. Je benut hiermee een diversiteit aan talent en zet dit optimaal in voor onze organisatie“.

Heb je vragen over het evenement?
Neem contact op met
Ageeth Luisman
events@vmnmedia.nl | Tel: 06 53 72 33 19
Vakmedianet. Auteursrecht voorbehouden.
Op gebruik van deze site zijn de volgende voorwaarden van toepassing: Gebruiksvoorwaarden, en Disclaimer | Privacy statement