18 april 2023Fort de Batterijen

Netwerktafels

SER Topvrouwen  

SER Topvrouwen

SER Topvrouwen onderschrijft het belang van een groter aandeel vrouwen in de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Met het oog op innovatief vermogen en een evenwichtige besluitvorming hoort genderdiversiteit in bedrijven bovenaan de boardroomagenda te staan. De database van SER Topvrouwen bevat profielen van ervaren en getalenteerde board ready topvrouwen, die beschikbaar zijn voor een functie als lid raad van bestuur, commissaris of lid raad van toezicht/advies. De kandidaten zijn werkzaam in uiteenlopende branches en hebben ervaring in bestuurlijke en/of toezichthoudende functies in de private- en publieke sector. Wij nodigen bedrijven van harte uit gebruik te maken van onze database, hier zijn geen koste aan verbonden. .

https://www.ser.nl/nl/thema/topvrouwen

Caroline Holtgrefe, Directeur SER Topvrouwen
SER Diversiteitsportaal  

SER Diversiteitsportaal

De SER ontwikkelde het Diversiteitsportaal in samenwerking met VNO-NCW, bedrijven en andere belanghebbenden. Een digitaal diversiteitsportaal voor en door bedrijven. Via dit portaal kunnen bedrijven jaarlijks digitaal rapporteren over hun streefcijfers, plannen en man-vrouwverhouding in de top en subtop. Ze kunnen deze gegevens bovendien spiegelen aan die van andere bedrijven.

https://www.ser.nl/nl/thema/diversiteitsportaal

Ivy Koopmans, Programmaleider SER

Rosa Soeterbroek, Policy officer SER

Praat door met Esther Mollema naar aanleiding van haar keynote  

Praat door met Esther Mollema naar aanleiding van haar keynote

Met haar praktisch toepasbare kennis, humor en ervaring is Esther Mollema een veelgevraagd adviseur en spreker. Ze reist de wereld rond om haar inzichten over succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO), Inclusie & Diversiteit en Onbewuste Vooroordelen te verzamelen en te delen. Esther gelooft dat de kracht van organisaties ligt in de individuele verschillen tussen medewerkers. Zij leert je hoe je diversiteit en inclusie inzet voor betere financiële en strategische resultaten. Van Esthers hand verschenen inmiddels vier boeken over High Performance, Onbewuste Vooroordelen en Inclusie. TheNextWomen heeft Esther erkend als een van de honderd meest succesvolle en invloedrijke vrouwelijke ondernemers in Nederland.

www.esthermollema.nl

Esther Mollema,
Algemeen directeur en oprichter van Direction en HPO Center
Bouwend Nederland Bouwend Nederland

Bouwend Nederland wil er als werkgeversorganisatie aan bijdragen dat alle werknemers met hart voor de bouw en infra zich welkom voelen in de sector. Daarom stimuleren wij inclusief werkgeverschap in onze achterban. We sluiten daarvoor aan bij lopende initiatieven en organiseren zelf onder andere jaarlijkse #bouwvrouwen campagne op 8 maart en begin 2024 de Award Inclusief Werkgeverschap (i.s.m. de SER).

www.bouwendnederland.nl

Angelina van Weerdenburg, communicatie adviseur Bouwend Nederland

Fenneken Lamaker, jurist Bouwend Nederland

Samen Vooruit!  

Samen Vooruit!

Samen Vooruit! (voorheen Delegeren Denken Doen of samen vooruit) is een groep jongeren van verschillende bedrijven (opdrachtgever, ingenieursbureau en aannemer). Het doel is het aan de kaak stellen van verbindende en interessante thema’s die voor de young professional generatie belangrijk zijn. Hiervoor organiseren wij netwerkevenementen met een serieuze inhoudelijke component. Onderwerpen die deze periode op de agenda staan/hebben gestaan zijn de V&R opgave, duurzaamheid en personeelstekorten/aantrekkelijke branche.

https://delegerendenkendoen.nl/

Bernice Hofland – Coördinator Projectbeheersing Mobilis | TBI

Arlette Nieswaag – Witteveen + Bos

Het intiatief Hee, ben jij oké?  

Het intiatief ‘Hee, ben jij oké?

Is vorig jaar branche breed ontstaan tijdens de Infra vijfdaagse. Wij geloven dat voor iedereen in de bouw, infra en installatiesector een plek is. In onze sector mag en kan je jezelf uitspreken, de gevestigde orde uitdagen, vragen stellen, zorgen uiten en fouten toegeven. Hierbij is het doel om altijd te kunnen vertrouwen op een positieve reactie of waardering. Het is van groot belang dat wij naar elkaar omkijken, begrip naar elkaar tonen en elkaar in onze waarde laten. Wij willen in ieder geval naar een mentaliteit waar “Hee, ben jij oké?” de reactie is als er iets voorvalt.’

Hee, Ben jij oké? | (heebenjijoke.nl).
Hier vind je de link naar de video waarin het initiatief wordt toegelicht. LinkedIn voor updates Hee, ben jij oké?

Winansa Blyer, BAM

Laura Schrauwers, Gemeente Amsterdam

Jack Amesz,
Executive Advisor Gemeente Den Haag

Lynn Vosman, PHD Candidate Universiteit Twente

Agora Network  

Agora Network

Is een onafhankelijke stichting die door financiering van de aangesloten organisaties haar doelen kan bereiken waarvan onder andere het bouwen aan culturele diversiteit in de top van werkend Nederland. Agora organiseert continu events om kosmopolieten te empoweren, inclusieve leiders te creëren en kennis te delen en heeft daarbij een onderscheidende rol om bij haar aangesloten organisaties culturele diversiteit op de agenda te zetten en te houden.

https://agoranetwork.com

Carolien Wanrooy, bestuurslid Agora Network

Heb je vragen over het evenement?
Neem contact op met
Ageeth Luisman
events@vmnmedia.nl | Tel: 06 53 72 33 19
Vakmedianet. Auteursrecht voorbehouden.
Op gebruik van deze site zijn de volgende voorwaarden van toepassing: Gebruiksvoorwaarden, en Disclaimer | Privacy statement