Cobouw Café Klimaatadaptatie in Zuidoost-Nederland

Is Zuidoost-Nederland bestand tegen extreem weer in de toekomst? 

De bouwsector staat voor ongekende uitdagingen: hoge bouwkosten, woningnood, stikstofproblematiek, personeelstekorten, maar ook de gevolgen van klimaatverandering. Deze dynamische tijden vragen om innovatieve oplossingen. Cobouw Café opent op woensdag 2 oktober vanaf 16.00 uur de deuren voor een diepgaande verkenning als het gaat over klimaatadaptatie specifiek voor de regio Zuidoost- Nederland.

Bouwen aan een duurzame toekomst

Is klimaatneutraal bouwen een utopie of een haalbare kaart? Hoe maken we onze steden en gebouwen bestand tegen de grillen van het klimaat? En kunnen we samen nog wel bouwen aan een duurzame toekomst? In een ontspannen setting beantwoorden we deze vragen en bespreken we de kansen en uitdagingen van dit actuele thema met lokale en deskundige tafelgasten.

Sluit je aan bij regionale ondernemers, bestuurders en beleidsmakers voor een middag vol inzichten en netwerkmogelijkheden.

Over het Cobouw Café
Datum: 2 oktober
Locatie: Rabobank kantoor Eindhoven
Aanvang Cobouw Café: 16.00 uur
Einde Cobouw Café: 19.00 uur
 
Toekomstbestendig Bouwen: wat, waar en hoe dan?
De wereld lijkt sneller te veranderen dan ooit. Er komt veel op bouwbedrijven af. Van regelgeving tot veranderende economie. En van klimaatopgaven en digitalisering tot bouwkosten en beschikbaarheid van personeel. Hoe ga je daar mee om en hoe bereid je je voor op een succesvolle toekomst voor zowel je bedrijf áls voor de samenleving en de planeet?
Hans-Hugo Smit, analist Bouw- en Gebiedsontwikkeling bij Rabobank Real Estate Finance, gaat in zijn aftrap voor dit Cobouw Café in op deze vragen én een aantal mogelijke antwoorden.

Meld je snel aan>>

De eerste gasten zijn bekend:

 • Michael Theuns
  Gedeputeerde Provincie Limburg
 • Rik Thijs
  Wethouder gemeente Eindhoven (klimaat, energie, grond en vergroening)
 • Niels Baartman
  Head of Development Intospace
 • Gijs Ploegmakers
  Algemeen directeur Ploegam BV
 • Remco Boer
  Directeur Rabo SmartBuilds
 • Jos Goijaerts
  Directeur bestuurder Trudo
 • Ron Habets
  Eigenaar Habenu

 

Petra Platschorre en Thomas van Belzen zijn de tafelheer/tafeldame