Distributiecentrum Zalando

Distributiecentrum Zalando
Archieffoto

Het distributiecentrum van online-schoenenwinkel Zalando in Bleiswijk is het grootste en meest geautomatiseerde van Nederland.

Het is gebouwd door de ‘kleine’ utiliteitsbouwer Wouters Schijndel. De 140.000 vierkante meter opslagruimte (ongeveer twintig voetbalvelden) biedt plaats aan 16 miljoen producten.

Het fullfilmentcentre is opgetrokken uit een combinatie van staal en beton en rust op 43.000 funderingspalen. Met zijn hoge raampartijen en hoogwaardige klimaatinstallaties moet het distributiecentrum op termijn 1.500 mensen een aangename werkplek bieden. Onder meer 28.000 zonnepanelen maken het gebouw zeer duurzaam. De bouw en hightech inrichting hebben Zalando 200 miljoen euro gekost.

Bouwbericht

Bouwen XXL distributiecentrum t.b.v. Zalando met kantoren / mezzanine op de vroegere terreinen van plantenveiling FloraHolland op Bedrijventerrein Greenparc. Breeam 'Very Good' certificaat. Kemkens installatieburo doet de sprinklerinstallatie. Werkcon levert de metalen profielen (binnenwanden / plafonds). Rademaker heeft in opdracht van Hoppenbrouwers het loodgieterswerk uitgevoerd.

Bleiswijk | Opgeleverd | € 200.000.000 - € 999.999.999

Ga naar bouwbericht