partner nieuws

Horren, een frisse woning zonder insecten

woningbouw 1353

Frisse lucht in uw woning is niet alleen erg fijn, maar ook gezond. Zeker als het overdag warm is, is het verstandig om uw huis door te luchten in de ochtenduren of als het ’s avonds weer frisser wordt. Zo profiteert u van koele buitenlucht, de het binnenklimaat aangenamer maakt met de geur van vers gemaaid gras, bloeiende planten en andere aroma’s die we op prijs stellen.

Helaas kunnen er dan ook ongenode gasten binnenkomen. Gasten zoals muggen, vliegen, wespen of spinnen. Met goed functionerende horren houdt u insecten en andere diertjes tegen, terwijl u toch frisse buitenlucht je woning in laat stromen.

Horren bevorderen hygiëne

Kruipende en rondvliegende insecten in huis worden door veel mensen ervaren als storend en lastig. Muggen houden u uit uw slaap en vooral kinderen kunnen angstig worden van al te opdringerige wespen. Vliegen zijn daarnaast ook nog behoorlijk onhygiënisch. Ze hebben een voorkeur voor ons voedsel en kunnen dan ziektekiemen achterlaten. Ook muggen staan bekend als verspreiders van verschillende vervelende ziektes en in een groot aantal landen zelfs van potentieel dodelijke. U zult altijd in contact komen met insecten die u liever niet om u heen hebt, maar met horren houdt u beslist zoveel mogelijk ongenode gasten buiten.

Verschillende soorten horren

Creon Raamdecoratie is een bekende leverancier van verschillende soorten horren. Alle horren worden geheel op maat gemaakt. U kunt bijvoorbeeld denken aan een inzethor, die u met een handig klemsysteem kunt monteren. Heb u deze niet meer nodig, dan verwijdert u hem ook heel snel en bergt deze vervolgens eenvoudig op. Klemhorren zijn horren die vanaf de buitenkant geplaatst worden en zijn zeer geschikt voor aluminium kozijnen en als u draai- en kiepramen in uw woning hebt. U kunt ook kiezen voor een handige rolhor, die u in principe net zoals een rolgordijn bedient. Er zijn ook plissé raamhorren, die u van links naar rechts sluit en waarbij het horrengaas opgevouwen zit. Eenzelfde systeem is ook mogelijk voor uw tuindeur of terrasdeur. Plissé roldeuren, zowel enkele als dubbele voor openslaande terrasdeuren, zijn zeer effectief, makkelijk te bedienen en duurzaam.

Kortom, met horren geniet u nu van heerlijk frisse lucht in huis zonder gestoord te worden door rondvliegende en kruipende insecten.

Reageer op dit artikel