nieuws

Markante corporatiedirecteur die voor eerste nul-op-de-meterstraat zorgde zwaait af bij Woonwaard

woningbouw Premium 780

Markante corporatiedirecteur die voor eerste nul-op-de-meterstraat zorgde zwaait af bij Woonwaard

Pierre Sponselee, de corporatiebestuurder die  voor de eerste nul-op-de-meterstraat van Nederland zorgde, vertrekt bij de innovatieve woningcorporatie Woonwaard.

Met pensioen gaat hij nog niet, maar nu zijn corporatie plannen gaat maken voor de periode tot en met 2023 vindt hij het passend, gelet op zijn leeftijd van 63 jaar, om het stokje over te geven aan een nieuwe bestuurder. Afgelopen donderdag was zijn laatste werkdag. Hij wordt interim-directeur bij de Zuidhollandse corporatie Dunavie, dat huizen bouwt en beheert in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en mogelijk fuseert met woningstichting Sint Antonius van Padua uit Noordwijkerhout.

Sponselee was een van de eerste corporatiebestuurders die nul-op-de-meterrenovaties ruim baan gaf. Dat leidde tot de eerste straat met nul-op-de-meterhuizen die Nederland rijk is, de Bosboomstraat in Heerhugowaard. Dat werd een succes, al waren sommige bewoners kritisch.

Corporaties moeten verkering vragen aan aannemers

In 2010 baarde Sponselee, met zijn kenmerkende zachte zalvende stem, opzien door zijn aanprijzingen voor ketensamenwerking. Hij vond dat corporaties verkering moeten vragen aan aannemers. Die moesten er op hun beurt voor zorgen dat ze de meest aantrekkelijke vriendinnetjes waren die corporaties konden vragen. “Ga aan de slag. Blijf niet hangen in getheoretiseer. Houd elkaar de hand vast, spring in het diepe. Het komt altijd goed!”

Woonwaard kreeg in 2012 een prijs voor vernieuwend opdrachtgeverschap. De afzwaaiende bestuurder was namens de bouwers, ontwikkelaars, corporaties en makelaars in de regio Alkmaar de laatste jaar bezig om de woningbouw aan te zwengelen. Daarbij legde hij de nadruk op de doelgroep om wie het gaat. “Het gaat over mensen, wiens leven een stuk aardiger wordt als ze een woning vinden die bij hun past.”

Joke van den Berg volgt Sponselee op

Sponselee kreeg afgelopen donderdag de ere-insigne in goud van de gemeente Alkmaar opgespeld. Joke van den Berg volgt Pierre Sponselee op als voorzitter bij Woonwaard en Nicole van Wijk treedt per 1 maart in dienst als nieuw lid van het bestuur van de Alkmaarse corporatie.

Reageer op dit artikel