nieuws

De Meeuw gaat 118 tijdelijke woningen in Purmerend bouwen

woningbouw Premium 1094

De Meeuw gaat 118 tijdelijke woningen in Purmerend bouwen
Een project van Nezzt in Amsterdam voor Stadgenoot.

De Meeuw mag 118 tijdelijke, all-electric woningen in Purmerend gaan bouwen. De bouwer uit Oirschot scoorde met haar woonconcept NEZZT op alle beoordelingscriteria het beste.

De NEZZT-woningen worden volgens Bas de Haan, directeur van De Meeuw ‘maximaal uitwisselbaar’. “Concreet betekent dit dat bijvoorbeeld deze woningen in de toekomst heel gemakkelijk omgezet kunnen worden naar een onderwijsgebouw of ziekenhuis”, legt hij uit. “Voor circulair bouwen is dit goed nieuws.”

Op vier locaties

De woningen worden modulair gebouwd in de fabriek en kunnen dus later op een andere plek, voor een andere functie weer worden opgebouwd.

De verplaatsbare woningen komen op vier verschillende locaties in de stad. De tijdelijke woningen zijn hard nodig in Purmerend, waar de vraag naar huisvesting groot is.

Raamovereenkomst

De opdracht is verstrekt in de vorm van een raamovereenkomst. Dit betekent dat er flexibiliteit is in het aantal af te nemen woningen. Per locatie wordt er op basis van het aantal woningen op die locatie een opdracht gegeven.

Tijdelijke woningen worden steeds populairder. Steeds meer gemeenten gaan ermee aan de slag. Purmerend heeft de ambitie om totaal 200 tijdelijk huizen te realiseren. In Rotterdam zijn er plannen om maar liefst 3.000 flexwoningen te realiseren. 

Reageer op dit artikel