nieuws

Coen van Rooyen volgt Nico Rietdijk op als directeur bij NVB

woningbouw Premium 151

Coen van Rooyen volgt Nico Rietdijk op als directeur bij NVB
Coen van Rooyen (links) volgt Nico Rietdijk op

Het bestuur van de NVB heeft Coen van Rooyen (36) per 1 juli 2019 tot nieuwe directeur van de NVB benoemd. Hij volgt Nico Rietdijk (66) op.

De NVB meldt dat Rietdijk zich vanaf dat moment bezighoudt met het overdragen van zijn kennis. Op 1 maart 2020 gaat hij met pensioen. De ruime overgangsperiode moet zorgen voor “een vlekkeloze transitie en het borgen van de woningmarktexpertise van NVB”.

Coen van Rooyen werkt sinds 2011 als jurist bij de brancheorganisatie. Voorzitter Piet Adema: “We hebben Coen in de afgelopen 8 jaar leren kennen als een man met veel kennis van de woningmarkt en een doortastend jurist. Hij kent de leden en weet goed wat er bij hen leeft. Hij is in staat om de problemen waar onze leden tegenaan lopen bij de juiste stakeholders onder de aandacht te brengen. De komende periode richten we ons op een vlekkeloze overdracht, zodat we in maart 2020 met een gerust hart afscheid kunnen nemen van Nico Rietdijk.

'De bouw loopt echt compleet vast'

'De bouw loopt echt compleet vast'

Van Rooyen: “De afgelopen jaren hebben we onder leiding van Nico een mooie ontwikkeling doorgemaakt. We hebben een sterk team en zijn daarbij uitgegroeid tot een professionele brancheorganisatie. Het persoonlijke contact dat wij met elk individueel lid hebben is echt uniek. Juist hierdoor kan onze ledenservice ook altijd snel en efficiënt zijn. Wij bieden de leden graag up to date marktkennis, inspiratie, een ijzersterk netwerk en in-company bijspijkersessies.”

Rietdijk heeft het bestuur al begin 2018 laten weten nog voor zijn pensioendatum de algehele leiding van het bureau over te willen dragen aan een opvolger

Rietdijk heeft het bestuur al begin 2018 laten weten nog voor zijn pensioendatum de eindverantwoordelijkheid en algehele leiding van het bureau over te willen dragen aan een opvolger. “Inmiddels heb ik dertig fantastische jaren bij NVB erop zitten. Nu het weer goed gaat met de bouwsector is dit het natuurlijke moment om het stokje over te dragen aan de nieuwe generatie”, licht Rietdijk zelf zijn stap toe.

Reageer op dit artikel