nieuws

Zoveel woningen bouwden ze in Brabant al tien jaar niet meer

woningbouw Premium 489

Zoveel woningen bouwden ze in Brabant al tien jaar niet meer
Foto : Wim Hollemans

De Brabantse nieuwbouwproductie groeide in 2018 naar ruim 11.000 woningen. Volgens de provincie is dat historisch hoog. “In de afgelopen 10 jaar is dat niet eerder zo hoog geweest.”

Bouw in stedelijk gebied

Driekwart van de nieuwe woningen is het laatste jaar gebouwd in het ‘stedelijk gebied’. Lege kantoren in de steden zijn omgebouwd tot woonruimte. In Eindhoven zijn op die manier in 2018 zo’n 700 woningen gerealiseerd, in Tilburg 475 en in Breda 300.

Gedeputeerde Erik van Merrienboer is tevreden over de cijfers.

“Na de economische crisis hadden we vooral oude plannen liggen, met relatief dure woningen in weilanden. Die sloten na de crisisjaren niet meer aan op de vraag. Het programma moest dus omgezet worden; meer kleinere woningen, dichtbij de stedelijke voorzieningen. Meer huur en goedkopere koop. Inmiddels heeft Brabant het tempo weer te pakken en dat willen we ook de komende jaren vasthouden.”

Transformatie blijft topprioriteit in Brabant.”Willen we onze positie vasthouden, dan hebben we dat soort goede plannen hard nodig.”

 

 


Lof voor de provincie? Of kan er nog wel een ‘bouwschepje’ bovenop?

Kom morgen naar Cobouw Café Brabant en ga in debat met de gedeputeerde Erik van Merrienboer, een van de gasten aan tafel tijdens het Cobouw Café op 7 februari in Tilburg.

Ook dan zal het gaan over de woningmarkt en inframarkt in Brabant. Ook de verduurzamingsopgave wordt besproken met politieke lijsttrekkers en bouwondernemers. U kunt daar bij aanwezig zijn. Aanmelden kan hier. 

Reageer op dit artikel