nieuws

Belastingkantoor Utrecht gesloopt: Koopmans bouwt woontorens terug

woningbouw 1704

Belastingkantoor Utrecht gesloopt: Koopmans bouwt woontorens terug
Bron: Rijksvastgoedbedrijf

Vier jaar nadat Koopmans Bouwgroep het oude belastingkantoor in Utrecht kocht, is de kogel door de kerk. Er komt aan de Gerbrandystraat een nieuw woonwijkje met 487 huurappartementen. Het bestemmingsplan is inmiddels aangepast.

Het Rijksvastgoedbedrijf verkocht het gebouw in 2014 via een openbare inschrijving aan Koopmans Bouwgroep uit Enschede. Herbestemming is en blijft een kwestie van een lange adem: De afgelopen jaren werkte Koopmans aan een herontwikkelingsplan. De bestemming voor deze locatie was ‘kantoor’, maar de gemeenteraad van Utrecht zag hier kansen voor woningbouw voor met name starters en studenten en startte de bestemmingsplanprocedure, nadat de nieuwe eigenaar een definitief plan en ontwerp had gepresenteerd.

Woontoren van 19 lagen

De nieuwe eigenaar gaat de bestaande hoog- en laagbouw slopen. De appartementen worden verspreid over drie gebouwen (ook hoog- en laagbouw). Een daarvan is een woontoren met 19 woonlagen waarin 205 woningen komen. De andere twee gebouwen zijn lager.

In het lagere gebouw langs het spoor komen 200 studentenstudio’s en er komt een gebouw van vijf woonlagen langs de Gerbrandystraat met 82 appartementen. De woonwijk komt aan het noorden van de Utrechtse binnenstad, aan de rand van Tuinwijk (Staatsliedenbuurt). Utrecht is een van de provincies waar het woningtekort zeer nijpend is.

Reageer op dit artikel