nieuws

Een derde van het Nederlandse volk wil niet aardgasloos

woningbouw 653

Onderzoeksbureau Ipsos presenteerde vandaag in opdracht van de NOS een onderzoek naar hoe het Nederlandse volk naar het kabinet kijkt. Ook werden een aantal actuele issues meegenomen, zo werd gevraagd wat Nederland vindt van het Klimaatakkoord. En of woningen wel echt van het gas moeten binnen 20 jaar. De meningen zijn verdeeld.

Een derde van het Nederlandse volk wil niet aardgasloos

Aan de ene kant vindt 37 procent van de Nederlanders dat we een voortrekkersrol moeten nemen in de weg naar een meer duurzame economie. Maar 24 procent vindt dat niet nodig. En 41 procent vindt ook dat het Klimaatakkoord nog niet concreet genoeg is. Slechts 9 procent vindt het wel concreet en duidelijk, aldus het Ipsos-onderzoek (pdf).

33 procent van de Nederlanders wil niet van het gas af in 20 jaar

Op het voornemen dat Nederland binnen 20 jaar van het gas af moet zijn, zegt 35 procent dat ze het daar heel erg mee eens zijn. Maar 33 procent is het er niet mee eens. De bevolking is dus nog sterk verdeeld op dit punt.

55 procent van de Nederlanders wil niet dat we gedwongen worden om van het gas te gaan

Op de stelling dat eigenaren van woningen desnoods gedwongen moeten worden om van het gas af te gaan, zegt 55 procent dat ze het daar (zeer) oneens mee zijn. Slechts 16 procent windt het goed als er dwang ingezet moet worden.

De Nederlander denkt overigens wel in meerderheid dat menselijk handelen de belangrijkste reden is van de klimaatverandering.

Cobouw congres over gasloos bouwen

Cobouw congres over gasloos bouwen

Reageer op dit artikel